Stany Criel

Het Finse King Company werd in 2014 op initiatief van drummer Mirka Rantanen opgericht. Onder de oorspronkelijke bandnaam No Man’s Land werd een eerste demo opgenomen en werden de eerste optredens afgewerkt. No Man’s Land bleek echter al door meerdere bands te worden gebruikt en om verwarring te vermijden werd op aangeven van zijn label Frontiers Music King Company gekozen. Ondertussen werd ook zijn debuut ingeblikt en daarvan kunnen we nu het resultaat beluisteren met One For The Road.

Mirka koos voor King Company bandleden waarmee hij vroeger reeds had gewerkt en waarvan hij wist dat ze de nodige kwaliteiten zouden kunnen aanleveren. Naast Mirka op drums vinden we in deze band Pasi Rantanen (vocals), Antti Wirman (gitaar), Jari Pailamo (keyboard) en Time Schleifer (bas). Maar wat schaft ons deze muzikale pot ?

Het Frontiers-label heeft een ontegensprekelijke neus voor talent en bewijst dat weer maar eens met deze release. King Company staat voor top notch melodische hardrock/metal, boordevol catchy melodietjes , flitsende gitaarloopjes, uitmuntend solowerk van gitaar en keyboard, excellente en ietwat rauwe vocals en dit allemaal in een vette, moderne productie gegoten.

De uptempo rocker One For The Road mag deze plaat openen met in het rond vliegende referenties naar eighties Whitesnake. Het gros van de nummers op deze schijf heeft trouwens een heel hoog Coverdale en Co.-gehalte. De catchy refreintjes in Cast Away en Farewell geven me dan weer het vermoeden dat Pasi Rantanen volop aan het solliciteren is voor een plaatsje op een volgend Avantasia-album.

De powerballad No Man’s Land en het nummer Wings Of Love doen me met hun licht AOR-randje dan weer meer denken aan het werk van Joe Lynn Turner, zowel solo als met Rainbow. Wie aandachtig het riffje beluistert in Holding On zal algauw ontdekken dat King Company’s snarenplukker toch wel een zekere adoratie heeft voor Jake E. Lee.

Frontiers heeft met het tekenen van King Company alweer een heus paradepaardje aan de stal en in het verlegde hiervan – aan het genre – toegevoegd. Fans van voornoemde bands hebben hieraan een hapklaar brokje maar ook degenen die o.a. wel een stukje Dokken, Winger of Lynch Mob lusten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X