Sebastiaan Schabon

Belgische death/thrash metal uit Beveren? Dat kan maar een ding betekenen: Poseydon-tijd! De band staat altijd garant voor het stevigere werk in het death/thrashgenre, en is na al die groei nog altijd eigen baas. Hun nieuwste album Masterpiece, dat ze dus in eigen beheer uitbrengen, verschijnt op 3 september. Benieuwd of al de bandproblemen in de voorbije jaren geen slag hebben toegebracht aan de kwaliteit van de muziek.

En nee hoor, dat is niet gebeurd. Sterker nog, de band is zelfs beter dan tevoren! Al die line-upwisselingen zijn dan toch ergens goed voor geweest. Er waait een nieuwe wind door de band, een nieuwe bron van energie, en dat laat zich duidelijk merken in de muziek. Al vanaf openingstrack Classified word je meegesleurd in de orkaan van kracht die de band maakt met zijn muziek. De thrashelementen worden haast perfect afgewisseld met de deathelementen. De zang is op zijn zachtst gezegd duister te noemen, om het woord demonisch niet in de mond te nemen. De muziek is zoals eerder gezegd een goed evenwicht tussen beide genres en dat maakt het geheel zo sterk.

Een hoogtepunt? Dat zal dan ongetwijfeld Realm Of The Dead zijn. Man, die snelheid! Die kracht! De band haalt hiermee snoeihard uit en weet ongetwijfeld menig fan letterlijk omver te blazen. Maar er is ook nog een ander opvallend hoogtepunt op het album: Tortured Shadows, een complete instrumentale track. De zanger gunt zichzelf een moment van rust, en dat is best begrijpelijk, want als je zo hard en demonisch moet zingen, dan heb je af en toe wel wat rust nodig.

Poseidon zou trots geweest zijn moest hij dit gehoord hebben. Poseydon is weer terug, en hoe! Masterpiece is zoals de naam het al aangeeft, een echt meesterwerk. Meer van dat graag!

Tracklist:

  1. Classified
  2. Masterpiece
  3. Realm Of The Dead
  4. The Tempest
  5. Blind Faith
  6. Pre-Emptive Strike
  7. Weakness
  8. Tortured Shadows
  9. Last Sunset
  10. Innocent Blood

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X