Rotthier Peter

Het Britse Danté Fox draait al heel wat jaartjes mee in het melodieuze rockgenre. De band rond zangeres Sue Willets Manford, wist mij al een eerste keer te verbazen toen hij midden jaren negentig kwam overgewaaid om een akoestische set te spelen ter gelegenheid van de Metal Convention in het Alpheusdal te Antwerpen. Twee jaar later debuteerden ze met Under Suspicion via het Now & Then label. Drie jaar later verscheen The Fire Within via het Italiaanse Frontiers. Daarna nam de band een break tot 2005 toen hij opnieuw de hort opging. Anno 2016 zijn ze toe aan hun vijfde langspeler, Breathless, dat via het Duitse AOR Heaven label het daglicht ziet.

Muzikaal is er bij Danté Fox niet echt veel veranderd. De toegankelijke FM rocksongs liggen nog steeds lekker in het gehoor en Sue Willetts is een klassezangeres die, zeker in dit genre, haar vrouwtje kan staan. Beter nog, Willets is in de voorbije twintig jaren uitgegroeid tot een volwassen klinkende zangeres die perfect weet waar haar vocale mogelijkheden liggen zodat ze niet op foutjes te betrappen is.

Songtechnisch moet je Danté Fox ook niets meer leren. De nummers op Breathless hebben een hoog niveau, zijn naar FM rock normen vrij heavy te noemen en zullen de fans van het genre zeker bekoren. Danté Fox zorgt ook voor voldoende afwisseling in tempo zodat het nooit gaat vervelen.

Origineel is dit niet, maar liefhebbers van Foreigner, Boston en zeker Heart mogen dit niet aan hun neus laten voorbijgaan.

Tracklist:

 1. Young Hearts
 2. All Eyes On You
 3. Breathless
 4. Break These Chains
 5. Broken Hearted Man
 6. I Can’t Stop Tonight
 7. Dynamite
 8. Love Affair
 9. How Will You Know (where to find me)
 10. Creeps Into My Mind
 11. Broken Hearted Man (Acoustic/ String Arrangement)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X