Bjorn Wielockx

De Duitse band Cypecore is ontstaan in 2007 en brengt melodische death metal gecombineerd met trash en industrialelementen. In eigen land is de band al lang geen onbekende meer getuige zijn passages op Summer Breeze (2009) en dit jaar op With Full Forces. De mannen hebben net zoals die andere Duitse industrialband, Rammstein, veel show bij. Al hoop ik wel dat de muziek net iets gecompliceerder is op zijn “nieuwste” album. Identity ligt al vanaf 29 april in de (digitale) rekken en het werd dus hoogtijd dat wij van Amped-Up dit pareltje eens gingen belichten.

Want dat is deze Identity zeker geworden, een pareltje. Zo’n drie kwartier weet de band je in zijn greep te houden door verschillende keren verrassend uit de hoek te komen. Dit doet Cypecore door een aanstekelijk riffje, een meezingstukje of een agressieve breakdown. Ook de elektronische elementen storen helemaal niet tijdens de luisterbeurt, het geef het allemaal een wat progressievere toets.

Als (hard)coreliefhebber weet ik Identity zeker te smaken. De plaat brengt veel afwisseling en verveelt geen seconde. The Void is, met zo’n vijf en een halve minuut, het langste nummer op deze nieuwste telg van Cypecore. Persoonlijk heb ik het niet zo voor “langere” nummers maar met The Void heb ik geen enkel probleem. Vaak zijn er tempowisselingen of andere elementen die het geheel helemaal doen omkeren. Iets wat live voor leuke taferelen zal zorgen.

Wat ben ik blij dat ik nog eens een promo heb aanvaard buiten mijn gangbare genre. Identity heeft ervoor gezorgd dat ik deze Duitsers zeker eens aan het werk wil zien, en misschien mijn muzieksmaak weer een beetje heeft verbreed. Een aanrader voor de fans van innoverende muziek.

Tracklist:

 1. Intro
 2. Saint Of Zion
 3. Where The World Make Sense
 4. My Confession
 5. Hollow Peace
 6. Identity
 7. Drive
 8. A New Dawn
 9. The Abyss
 10. The Void
 11. Outro
 12. The Hills Have Eyes (Bonus Track)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X