Bjorn Wielockx

Sinds 3 juni ligt het nieuwste album van de Belgische metalband Powerstroke in de rekken. De Belgen zijn ondertussen een gevestigde waarde in de hardere scène, en dus liggen de verwachtingen hoog voor deze Done Deal. Hun vorige album In For A Penny, In For A Pound werd door pers en publiek zeer goed ontvangen. Eens kijken of ze met dit nieuwe album opnieuw kunnen uithalen.

Wanneer je het schijfje in je cd-speler ramt, knallen de Belgen nagenoeg onmiddellijk uit je boxen. Geen intro, vanaf seconde één wordt je in de aparte sfeer van Powerstroke ondergedompeld. Dat aparte sfeertje komt er door de mix aan genres die de band je voorschotelt. Call It A Day is hier het beste voorbeeld van. Het ene moment luister je naar een catchy rocknummer om enkele seconden later naar intensieve hardcore te switchen die dan weer uitloopt met een gitaarriff zoals ze die enkel in het thrashgenre maken.

De cocktail aan genres heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo zijn de drie kwartier die het album duurt, voorbij voor je het beseft. Dit doordat elk nummer wel een andere uitstraling heeft. Maar dit heeft dan weer als nadeel dat je de band niet echt kan thuisbrengen. Wat het dan weer moeilijk maakt om de band te herkennen tussen die duizend andere bands. Maar het is net die diversiteit die Powerstroke kenmerkt…

Judge Rules No Violation is mijn favoriete nummer op deze Done Deal. Het start allemaal wat punkerig met een uitgelaten bende (publiek) die een strofe schreeuwen. Uit het niets haalt Powerstroke de voorhamer boven door met een scherpe scream echt te beginnen. Wat volgt is een nummer met verschillende tempowisselingen, die een weide/zaal op zijn kop zal zetten. In het midden voorziet de band een vliegensvlugge solo, die vervolgens weer ontaardt in een lekker two-step-deuntje.

Met Done Deal heeft Powerstroke weer een goed album uitgebracht. Al vond ik de mix aan genres soms wat te overweldigend. Voor het volgende album hoop ik dat de band zich net iets meer vast zal houden aan één genre.

Tracklist:

  1. Blood Oasis
  2. Blessing In Disguise
  3. Walk The Talk
  4. Hold On
  5. Call It A Day
  6. Your Funeral, No Trial
  7. Judge Rules No Violation
  8. Poetry A Pig
  9. Done Deal
  10. Last In Line

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X