Sebastiaan Schabon

Death metal is een genre dat mij altijd al heeft weten te boeien. De duisterheid is bij momenten niet te beschrijven, de kracht die achter de muziek steekt evenmin. Een band die ook voor dit genre heeft gekozen is Hellsodomy. Met hun album Chaostorm zijn ze gekomen om de wereld te veroveren. Of moet ik eerder zeggen, de hel? Laten we serieus blijven en eens luisteren naar wat je krijgt als je thema’s als de hel, de dood en bloed bezingt.

Een uitstekend resultaat, zo blijkt. Al vanaf openingstrack Sinister Force krijg je een energieke band die er alles aan doet om zijn death metal goed te brengen, en die daar nog verdomd goed in slaagt ook. Heerlijk toch, die duistere riffs en zang? Zoals al gezegd, bezingt Hellsodomy graag thema’s als de hel, de dood en veel bloed. Het luguber getitelde Menstruation Blood On The Pentagram is hier een perfect voorbeeld van. Alleen de naam zegt al genoeg, en als dan de muziek ook nog eens meer dan snor zit, kan het gewoon niet beter.

Antiscene 666 is ook een goed voorbeeld van hoe het moet. Het is misschien wel niet het beste nummer van het album, maar het komt toch dicht in de buurt. Naast de hamerende riffs en de beukende drums drukken de heren halverwege het gaspedaal heerlijk diep in. Het omgekeerde van een breakdown zou je het kunnen noemen. Rauwheid troef bij zanger Nekro Kasil, maar het past heel goed bij de muziek. Met het uitstekende Coven Of Abomination wordt een geweldige rit door de wereld van death metal beëindigd, en kunnen we met een tevreden gevoel de muziekspeler afzetten en naar de klachten van de buren luisteren omdat je de muziek te luid hebt gezet.

Een topplaat, dat is het minste wat je kan zeggen van Chaostorm. Hellsodomy kan met dit schijfje zeker en vast wedijveren met de groten in hun genre. Iedere deathmetalfan mag, nee, moet dus bij deze een nieuw bezoekje brengen aan de betere platenboer om Chaostorm in huis te halen. Doen!

Tracklist:

  1. Sinister Force
  2. Drop Dead Ritual
  3. Keepers And Sinners Of The Grave
  4. Total Disgust
  5. Antiscene 666
  6. Mazochistic Molestation
  7. Menstruation Blood On The Pentagram
  8. Coven Of Abomination

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X