Bjorn Wielockx

Als er één band in de hardcorewereld veel potentieel heeft, dan is het Broken Teeth uit Manchester. Zo speelde de band al op Ieper Fest, de Lokerse Feesten en onlangs nog op Groezrock. Broken Teeth staat voor old-school hardcore, zoals die oorspronkelijk bedoeld was. Een boodschap met daarrond een zeer agressieve verpakking. Net zoals de groten in het genre: Terror, Sick Of It All en Madball, proberen de Britten niets nieuws onder de zon te brengen. Met At Peace Amongst Chaos heeft de band onlangs zijn debuutplaat afgeleverd.

En dat is toch iets anders geworden dan wat de meesten ervan hadden verwacht. Zo heeft de band enkele metalelementen toegevoegd waardoor het geheel wat zwaarder overkomt. De hardcorefans hoeven echter niets te vrezen, want nog steeds is het hardcoregenre het primaire. Maar de gitaarlijnen zijn net dat tikkeltje gecompliceerder om nog over straight-hardcore te praten. Denk aan een combinatie van het eerste album van Hatebreed en het laatste van Terror.

Ook de duur van de nummers zijn a-typisch voor het hardcoregenre. Zo klimmen ze vaak boven de drie minuten, wat de intensiviteit live wat zal verminderen. Maar op gepaste tijd zal het live ontploffen, en dan zal de pit niet voor doetjes zijn… Al wil het publiek two-steppen, circle pitten of gewoon wat duwen en trekken, alles is mogelijk tijdens een show van Broken Teeth.

Het tempo blijft nagenoeg altijd hetzelfde waardoor het voor sommigen misschien wat eentonig zal overkomen. Probeer je in de muziek te verdiepen, de verscholen breakdowns te vinden en het zal allemaal helemaal anders aanvoelen.

Deze At Peace Amongst Chaos is een aanrader geworden voor zowel metal- als hardcorefans. Al zal het voor de eerste groep wennen zijn maar na een tijdje zullen ook zij de sterkte van dit Britse opkomende talentje snel weten te appreciëren.

Tracklist:

  1. Take Me Away
  2. Leach Regress To Snake
  3. Stomp 2 Dust
  4. At Peace Amongst Chaos
  5. Witness Of Destruction
  6. Nothing Like You
  7. Show No Mercy
  8. Lose My Grip
  9. Prove You Wrong
  10. Riot Of Mind

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X