Judas Priest – Epitaph Tour 23/05/2012
Eef

Judas Priest wou nog eens alles uit de kast halen voor zijn Epitaph tour. De zogenaamde afscheidstournee overspant de 40-jarige carrière.

Omdat een metalfan ook moet werken overdag, kan hij al eens te laat aankomen op een concert.

Zo geschiede.

Ik had graag After All gezien, zeker na al het goede commentaar op de nieuwe cd Dawn of the Enforcer. Jammer, maar helaas.

Saxon dan maar?

Deze tijdsgenoten van Judas en medegrondleggers van de New Wave Of British Heavy Metal beginnen furieus aan hun set. MetHeavy Metal Thunder, Hammer of the Gods en Power and the Glory is de toon direct gezet. En toch zakt het zaakje daarna ietwat in elkaar en verliezen ze mijn aandacht. Ook al spelen ze nog Strong Arm of the Law en Denim & Leather, alleen Crusader kan het voor mij nog redden. Jammer genoeg werd dit nummer niet in de setlist opgenomen.

Judas Priest wou nog eens alles uit de kast halen voor zijn zogenaamde afscheidstournee. De Epitaph Tour zou de 40-jarige carriére overspannen. Wat meteen opvalt is dat Richie Faulkner, de vervanger van gitarist K.K. Downing, het al behoorlijk naar zijn zin heeft tussen de “oudjes”. Hij zweept de menigte op en dat terwijl hij loepzuiver de ene solo na de andere riff uit zijn mouw schudt.

De band wou geen best of spelen, maar heeft het betere werk uit maar liefst veertien verschillende albums gekozen.

Er wordt begonnen met Rapid Fire en Metal Gods uit de klassieker British Sreel. Daar zien we meteen dat Rob Halford nog steeds goed bij stem is, maar zijn bewegingen zijn eerder houterig te noemen. Zou deze tournee, die al bijna twee jaar bezig is, zijn tol beginnen te eisen? Of zijn de vele kostuumwissels een aanslag op de rug?

Naast ouder werk zoals Starbreaker en Judas Rising is er ook plaats voor het recentere Prophecy uit het conceptalbumNostradamus.

Na anderhalf uur rook en lasers volgen de klassiekers Breaking the Law (volledig gezongen door het publiek) en Painkiller. Als toegift komt Rob – u raadt het nooit – met zijn Harley Davidson het podium op gereden en gezeten op de motor brengt hij Hell Bent For Leather ten berde.

Met dit concert bewijst de band dat ze het nog steeds in zich hebben een menigte te beroeren.  Zij die aanwezig waren hadden gelijk, de afwezigen ook, maar hebben een geweldig concert gemist. Gelukkig komen ze nog terug, op een kleinschaligere manier, want ze worden er niet jonger op natuurlijk.

Playlist Saxon:

 1. Heavy Metal Thunder
 2. Hammer of the Gods
 3. Power and the Glory
 4. I’ve Got to Rock (To Stay Alive)
 5. To Hell and Back Again
 6. Strong Arm of the Law
 7. Wheels of Steel
 8. Denim and Leather
 9. Princess of the Night

Playlist Judas Priest:

 1. Rapid Fire
 2. Metal Gods
 3. Heading Out To The Highway
 4. Judas Rising
 5. Starbreaker
 6. Victim Of Changes
 7. Never Satisfied
 8. Diamonds & Rust (Joan Baez cover)
 9. Prophecy
 10. Night Crawler
 11. Turbo Lover
 12. Beyond The Realms Of Death
 13. The Sentinel
 14. Blood Red Skies
 15. The Green Manalishi (With The Two Pronged Crown) (Fleetwoord Mac cover)
 16. Breaking The Law
 17. Painkiller
 18. The Hellion (taped intro) / Electric Eye
 19. Hell Bent For Leather
 20. You’ve Got Another Thing Comin’
 21. Living After Midnight

Hieronder vind je video’s van Living After Midnight en Painkiller– Live in de Lotto Arena:

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X