Hippotraktor + Cobra The Impaler + Divided / @Trix, Antwerpen / 01-04-2022
Ashley Bickx

1 april 2022 zal in vele opzichten de Belgische geschiedenisboeken ingaan. Niet alleen omwille van de vele grappen die ongetwijfeld uitgehaald zullen zijn, maar ook omwille van het feit dat we die dag zowaar opstonden met een licht, wit sneeuwtapijt, waarbij we geconfronteerd werden met ijskoude temperaturen en een gure wind. Gelukkig stonden er ’s avonds heel wat fijne optredens op de planning, waaronder Hippotraktor en Cobra The Impaler,  in Trix. Het voorprogramma werd ingevuld door de West-Vlamingen van Divided. Het verslag van een avondje Belgische topmetalen kan je alvast hier lezen!

Alvorens de spreekwoordelijke grote kanonnen hun ding mochten doen, kreeg het uit West-Vlaanderen afkomstige viertal van Divided de opportuniteit om de nodige indruk te maken. Een kans die deze jonge gasten met verve grepen. Waar later op de avond Hippotraktor en Cobra The Impaler de ‘kleine’ zaal in vuur en vlam mochten zetten, mocht Divided aantreden in het voorportaal van de ‘kleine’ zaal. Een slimme zet, want op deze manier werd er een aangename gezelligheid gecreëerd onder het aanwezige publiek dat stilaan begon toe te stromen.

Divided

Van bij opener Futures werd meteen duidelijk dat Divided absoluut geen ’twaalf in een dozijn’ metal brengt. Eerst en vooral is er de opmerkelijke podiumprésence, waarbij drummer Pepijn Vandaele tevens alle vocalen voor zijn rekening neemt. Vocalen die het midden houden tussen pakweg Black Box Revelation en het ruigere werk van bijvoorbeeld Psychonaut. Op instrumentaal vlak werd er dan weer duchtig uit het post-vaatje getapt, waarbij sludge en tevens lichte stonerinvloeden niet veraf waren. Divided opende meteen loeihard, waarbij zeker de pas verschenen single Slumberland indruk wist te maken. Op 8 april verschijnt trouwens de debuutep Riser via Dunk!Records. Reden te meer om deze nieuwe band in het oog te houden!

Pepijn Vandaele

Om klokslag 20u30 was het de beurt aan Cobra The Impaler om Trix in hogere sferen te brengen. Een tweetal maanden geleden sloeg de debuutplaat Colossal Gods in als een clusterbom. De setlist zou dan ook vanavond niet al te veel verrassingen opleveren, maar desalniettemin waren de verwachtingen hooggespannen, gelet op de fenomenale prestatie die deze heren in oktober tijdens Headbanger’s Balls Fest nog wisten af te leveren. En om meteen alle twijfel de deur uit te helpen: Cobra kwam, zag, en pakte zonder enige moeite de volledige zaal in!

Ace Zec

Van bij opener Colossal Gods kon de band rekenen op een ongelofelijk strak geluid en een prima afgesteld lichtspektakel, hetgeen gaandeweg de show heel wat monden deed openvallen. Cobra The Impaler speelde wederom als een pletwals waarbij de volgorde van de nummers de temperatuur in de zaal steevast deed stijgen. Na het openingstrio Colossal GodsMountainsDemigods, schakelde de band een serieuze versnelling hoger met het furieuze Spawn Of The Forgotten dat luidkeels werd meegezongen door het aanwezige publiek. De zanglijnen van Mike Def en Manuel Remmerie waren wederom ‘on point’ en wat dan gezegd van podiumbeest Ace Zec die met zijn energieke drumstijl de nummers naar een nog hoger niveau wist te tillen.

Manuel Remmerie

Met het catchy Blood Eye werd de finale ingezet, waarna met de hitsingle Tempest Rising het dak er volledig af ging. In die mate zelfs dat de energieke James Falck (opnieuw) het podium in dook om daar het beste van zichzelf te geven, terwijl Tace DC de ene gitaarsolo na de andere door de zaal deed golven. Cobra The Impaler bewees vanavond nogmaals met verve dat ze ondertussen gerust tot de top van de Belgische metalscene gerekend mogen worden. Iets wat vermoedelijk ook wel eens gezegd zou kunnen worden over die andere co-headliner van vanavond…

James Falck

Ook het uit Mechelen afkomstige Hippotraktor bracht nog niet zo heel lang geleden haar debuutplaat op de markt. Net zoals dit het geval was bij Cobra The Impaler bracht ook de release van Meridian de nodige deining teweeg binnen de vaderlandse metalscene, hetgeen resulteerde in een spetterende releaseshow in de Gentse Charlatan, gevolgd door een pak vermeldingen bij de obligatoire eindejaarslijstjes. Begin maart kondigde de band nog aan dat de show vanavond zou plaatsvinden zonder gitarist Sander Rom omwille van een recente operationele ingreep. De vreugde was dan ook groot toen Sander toch als een duivel uit een doosje op het podium verscheen. Het gewicht dragen van een gitaar bleek nog te veel van het goede te zijn, maar de man in kwestie kon het publiek wel verblijden met zijn vocalen, die de songs van Hippotraktor toch net dat tikkeltje extra ‘cachet’ meegeven.

Sander Rom

Hippotraktor trapte af met het als single uitgebrachte Manifest The Mountain, waarbij opnieuw het subliem afgestelde geluid de toon zette. Met Sons Of Amesha, gevolgd door Mover Of Skies werd het publiek getrakteerd op een extra dimensie post metal, waarna de band er met God Is In The Slumber er stevig de beuk in gooide. Frontman Stefan De Graef brulde de boel vlotjes aaneen terwijl hij er tussendoor duchtig op los trommelde of met zijn ander, kleine instrumentarium het muzikale geheel van het nodige peper en zout wist te voorzien.  Met Juncture werd het hoge tempo lichtelijk gedrukt, waarna de band met het afsluitende Beacons nog eens alle registers open trok.

Stefan De Graef

Het weekend inzetten met een knaller, heet zoiets dan. Zowel opener Divided als de co-headliners Cobra The Impaler en Hippotraktor brachten stuk voor stuk een wervelende show, waarbij tevens de geluidstechnicus van dienst de nodige rozen mag ontvangen. Wie de show van vanavond om onbegrijpelijke redenen zou hebben gemist, of wie eenvoudig weg niet genoeg kan krijgen van deze Belgische topbands, kan op 19 april afzakken naar de Gentse Vooruit. Weliswaar zonder Divided, want Turpentine Valley zal het voorprogramma voor haar rekening nemen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X