Dag twee van de hoogmis voor prog metal in Europa, Euroblast. Na enkele uitstekende bands op de vrijdag staan we klaar voor dag twee. Hier zijn de aanraders van Amped-Up voor dag twee!

Ghost Iris – Mainstage – 16:20

Net zoals gisteren is onze eerste aanrader een Deense band, deze keer hebben we het over Ghost Iris. Deze Denen staan prominent vast als een waarde in de progressieve metalcore wereld. Gestart als een internet sensatie heeft de band ondertussen drie albums uit waarvan hun laatste eerder dit jaar uitkwam. Apple of Discord  heet die plaat en die viel in de smaak op onze redactie. Daarom zijn we maar al te blij om hen binnenkort live aan het werk te kunnen zien.

Cold Night For Alligators – Sidestage – 18:35

Van de ene Deense band gaan we over naar de volgende Deense band. Onze volgende aanrader is Cold Night For Alligators op de sidestage. Deze Denen brengen technische extreme prog metal, denk Meshuggah bij momenten maar op andere dan heel wat melodischer. Met hun laatste plaat, Fervor, die end vorige jaar uitkam behaalde de band enkele uitstekende commentaren. De toekomst ziet er goed uit voor deze band.

Vola – Mainstage – 19:20

Voor de mensen die dachten dat het zowat gedaan was met die Deense band te promoten, u hebt het mis, want hier komt er nog eentje aan. Deze keer Vola. Kind aan huis op Euroblast, in de korte tijd dat de band bestaat is het ondertussen de derde keer dat ze het hoofdpodium zullen betreden en dit nu als voorlaatste band van de avond. Verdienen de mannen dit? Volgens mij wel! Hun eerste plaat Inmazes was super en voor hun vervolg plaat deed de band het nog beter.  Applause Of A Distant Crowd wordt aanzien als een uitstekende vervolgplaat een heeft de band zo gekatapulteerd tot een van de grotere bands in de progwereld. Ook andere muzikanten zijn helemaal weg van deze band, Mathew Heafy van Trivium werd meerdere keren gespot met een shirt van de band. Dit is een band die je zeker niet links mag laten liggen!

Between The Buried and Me – Main Stage – 21:10

We komen dan aan het hoogtepunt van het festival, een avond met Between The Buried And Me. De legenden brengen ons twee optredens. Over de twee optredens heen zal de band van alles spelen uit hun bijna twintig jarig bestaan. Een niet te missen avond voor iedereen die zich een BTBM fan noemt. Het zal een speciale avond worden met de Amerikanen.

Share This
X