Ghost Iris - Apple Of Discord
Label: Long Branch Records
80
Ashley Bickx

Onbekend maakt onbemind. Met deze wijsheid indachtig werd het tijd om de trots van Denemarken op het vlak van progressieve metalcore, Ghost Iris, eens duchtig onder de loep te nemen. In dat opzicht helpt het natuurlijk als de band in kwestie een nieuw album in de pijpleiding heeft zitten. Apple of Discord verschijnt op 22 februari via het label Long Branch Records

Binnen de eigen langsgrenzen gaat het Ghost Iris absoluut voor de wind, maar ook in het buitenland weet deze band de nodige aandacht te trekken van de liefhebbers van een eerder progressief gekruide variant van metalcore. De progressieve toetsen zijn zeker aanwezig, maar toch neigt deze band meer richting metalcore, waarbij tevens het aspect djent bij momenten zwaar de kop opsteekt. Iets wat na een te lange intro in de vorm van Apple of Discord meteen duidelijk wordt tijdens opener The Devil’s Plaything, waar de zware growls aanvankelijk welig tieren en waarbij de refreinen op cleane wijze de revue passeren.

Dit brengt ons naadloos bij het vocale aspect van dit schijfje en om meteen klare wijn te schenken, kunnen we stellen dat het vocale aspect van een vrij hoog niveau is: frontman Jesper Vicencio Gün beschikt over een zeer gevarieerd timbre. Wat het des te indrukwekkender maakt, is het feit dat deze Deen zowel de growls als de cleane stukken voor zijn rekening neemt. Akkoord, bij momenten zijn de cleane partijen misschien net dat tikkeltje ‘afgelikt’, maar het gros van de tijd mag gerust de stempel “indrukwekkend” bovengehaald worden.

Slechte nummers zijn er op deze Apple of Discord niet te bespeuren. De eerder progressief getinte nummers zijn meer dan degelijk, maar toch zijn het voornamelijk de krachtigere nummers, waarbij Ghost Iris alle registers opentrekt, die ferm indruk weten te maken. Twee nummers verdienen hierbij een speciale vermelding, namelijk The Rat And The Snake en Magenta Moon, die beide live voor heel wat vuurwerk zullen zorgen.

Met Apple of Discord heeft Ghost Iris het ideale materiaal onder de arm om ook buiten de eigen landsgrenzen een doorbraak te bewerkstelligen. De songs zitten prima in elkaar, waarbij de krachtige metalcore door de progressieve elementen blijft boeien. Als Ghost Iris de intro volgende keer net iets korter houdt en als de te afgelikte cleane passages achterwege gelaten worden, heeft de toekomst heel wat moois in petto voor deze Denen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Tracklist:

  1. Apple Of Discord
  2. The Devil’s Plaything
  3. Final Tale
  4. After The Sun Sets Pt. 2
  5. Beauty In Expiration
  6. The Rat and The Snake
  7. Heaven Was Pure Hell
  8. Cowardly Pride 
  9. Magenta Moon
  10. Virus

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

Geen concerten

november

20nov12:00MASS DEATHTRUCTION 2021FERME DU BIEREAU - LOUVAIN-LA-NEUVE

Loading
Share This
X