Cannabis Corpse was voor vele deathmetalfans in eerste instantie een lachterje. Met Left Hand Pass brachten de Amerikanen onlangs de vierde langspeler op de markt. Over de drie voorgaande albums was de internationale pers unaniem. Stuk voor stuk waren het platen met genoeg cachet om zich te onderscheiden van het gros in het genre. Of ze met Left Hand Pass opnieuw een sterk werk hebben afgeleverd kom je te weten in deze review.

Zoals tegenwoordig vaak het geval is is ook Cannabis Corpse een zogenaamde superband. De leden zijn namelijk allemaal te zien in een andere succesvolle bands. Zo komt de vocal en bas van Philip Kyle Hall die je kan kennen van Municipal Waste of Iron Reagan. Ook gitarist Ray Suhi, die zich in 2015 bij de band voegde, kan je sinds kort ook kennen als gitarist bij Six Feet Under.

Ook deze keer zijn de tracks op dit album een hint naar een bekende song. Ook de naam van het album zal bij velen deathmetalfans een belletje doen rinkelen. Het is namelijk een verwijzing naar de klassieker Left Hand Path van Entombed. Naast dit leuke feitje zijn ook de songteksten nogal atypisch voor het genre. De broers Hall hebben een gezamenlijke passie, namelijk weed, en deze “liefde” gebruiken ze om hun teksten wat luchtiger te maken.

De muziek daarentegen is wel zoals je mag verwachten van een uitstekende deathmetalband. Stevige muziek die je met genoeg bas maar vooral luid genoeg moet spelen, waarvoor mijn excuses aan de buren. Ook op deze nieuwste plaat staan er genoeg nummers die ze zo in hun donkere setlist kunnen verwerken. Zoals vaak begint een hele plaat me wel na een tijdje tegen te steken, maar ik moet me evenwel eens vaker openstellen voor dit prachtige genre.

Nu dat Graspop vier dagen zal duren, zullen de Amerikanen wel eens een spotje kunnen krijgen op één van de podia in Dessel. Vreemd genoeg hebben ze er nog nooit gespeeld, maar met deze Left Hand Pass heeft de organisatie de perfecte gelegenheid. Fans van het deathmetalgenre zullen niet verrast worden, maar wel entertaind.

Tracklist:

  1. The 420th Crusade
  2. In Dank Purity
  3. Final Exhalation
  4. Chronic Breed
  5. In Battle There Is No Pot
  6. Grass Obliteration
  7. Left Hand Pass
  8. Effigy Of The Forgetful
  9. Papyrus Containing the Spell to Protect Its Possessor Against Attacks from He who Is in the Bong Water
  10. The Fiends that come to Steal the Weed of the Deceased

X