2012. Het jaar waarin volgens een paar kwakzalvers onze aardbol zou vergaan. Hollywood stelde daar een knap staaltje ramptoerisme tegenover door het grote publiek te trakteren op een een filmprent die de lage middelmaat niet eens wist te halen, maar die er toch in slaagde om de nodige miljoenen op te strijken. Genoeg haat ten opzichte van Hollywood voor vandaag. In dat bewuste jaar brachten de crossover koningen van Municipal Waste immers een nieuw album uit, Fatal Feast, waarna er voor de fans vijf lange jaren van muzikale droogte volgden. Op 23 juni 2017 kwam er eindelijk een eind aan het lange wachten onder de vorm van een nieuwe plaat genaamd Slime And Punishment. The Waste is back!

Een nieuw album van Municipal Waste staat altijd garant voor een dosis dolle pret. Wat ooit begon als een soort van uit de hand gelopen grap, neemt vandaag de dag stilaan immense proporties aan. De populariteit van deze Amerikanen groeit zienderogen dankzij hun aanstekelijke mix van hardcore en thrashmetal die ze weten te overgieten met een stevig punksausje en een bijhorende attitude om U tegen te zeggen. in die vijfjarige periode sloot er zich een extra gitarist aan bij dit bonte gezelschap waardoor er gewag gemaakt kan worden van het feit dat deze Slime And Punishment misschien wel het meest ‘metal’ album tot op heden geworden is van Municipal Waste.

De veertien songs die Municipal Waste de luisteraar voorschotelt, vliegen aan een ziedend tempo voorbij. De zang van Tony Foresta wordt scherper en venijniger met de jaren. Snelle gitaarrifs staan centraal, afgewisseld met thrashy gitaarsolo’s. Dyngi Situations en het gelijknamige titelnummer, Slime And Punishment, dienen als perfecte voorbeelden ter ondersteuning van bovenstaande stellingen. De refreinen zijn als vanouds absolute meebrullers geworden die zich na een eerste luisterbeurt meteen in uw hersenpan weten te nestelen en die live voor het nodige vuurwerk zullen zorgen. Op Parole Violators krijgen ze zelfs de steun van niemand minder dan Vinnie Stigma, de gitarist van hardcore legende Agnostic Front, die op dit nummer zijn duit in het zakje doet door de gesproken passage voor zijn rekening te nemen.

Verwacht echter geen al te grote vernieuwingen. Municipal Waste borduurt lekker verder op het genre dat ze indertijd grotendeels zelf uit de grond getampt hebben. En wie kan hen dit kwalijk nemen? Niemand verwacht een grote stijlbreuk ten opzichte van eerder werk. Integendeel zelfs, want daarmee zou Municipal Waste ongetwijfeld het grootste deel van zijn fanbase tegen zich het harnas in jagen. Het lange wachten is het absoluut waard geweest, want Slime And Punishment behoort tot de betere werkstukken uit het inmiddels rijke oeuvre van deze crossover boys. Fans kunnen dit album dan ook blindelings in huis halen en iedereen die een portie thrash en hardcore wel kan smaken, zal aan dit album zeker geen buil vallen.

Tracklist:

 1. Breathe Grease
 2. Enjoy The Night
 3. Dingy Situations
 4. Shrednecks
 5. Poison The Preacher
 6. Bourbon Discipline
 7. Parole Violators
 8. Slime And Punishment
 9. Amateur Sketch
 10. Excessive Celebration
 11. Low Tolerance
 12. Under The Waste Command
 13. Death Proof
 14. Think Fast
Share This
X