The Serenity Of Suffering, de nieuwste plaat van Korn ligt al geruime tijd in de rekken. Het werd dan ook hoog tijd dat wij van Amped-Up deze nieuwste telg van één van de belangrijkste nu-metalbands onder de loep zouden leggen. Hun vorige album, The Paradigm Shift, wist me alles behalve te overtuigen. Het was dan ook met een bang hartje dat ik deze nieuwste schijf door mijn boxen pleurde.

Wat meteen opvalt als je je exemplaar fysiek voor je hebt liggen is het artwork. Hierop is een jongetje te zien die een pop draagt op een kermis. Opvallend is dat de pop ook op het vierde album Issues, dat in 99 verscheen, terug te vinden is. Het doet de fans des te meer hopen op een old-school Kornplaat zonder van de pot gerukte elektronische invloeden die Eskimo Callboy zelfs erover zouden vinden.

Vergeet al die elektronische troep, Korn doet het weer met de vertrouwde formule. De ene moment brengen de Amerikanen dromerige muziek om steevast over te schakelen naar zware riffs die gepaard gaan met de pittige vocal van Jonathan Davis. Korn weet op deze The Serenity Of Suffering het mysterieuze sfeertje dat de band ooit zo kenmerkte weer helemaal te doen heropleven.

Tijdens A Different World komt Corey Taylor nog even het beste van zichzelf geven. Het zorgt voor een leuke toevoeging. Er is geen enkel nummer dat er echt met kop en schouders boven uit steekt. Korn is erin geslaagd om niet één of twee maar dertien intensieve nummers te produceren, die je live wil aanschouwen.

Het twaalfde album van Korn is een schot in de roos. Na twee zwaar teleurstellende albums keert de band terug op het hoogste niveau. En dat zal ook het spotje zijn op de Graspopaffiche als Korn dit jaar langs komt. Als de band dit jaar eindelijk eens mag headlinen zal dit een onvergetelijke show worden, The Serenity Of Suffering zal hier mede voor zorgen. Geniaal album!

Tracklist:

 1. Insane
 2. Rotting In Vain
 3. Black Is The Soul
 4. The Hating
 5. A Different World (Ft. Corey Talor van Slipknot)
 6. Take Me
 7. Everything Falls Apart
 8. Die Yet Another Night
 9. When You’re Not There
 10. Next In Line
 11. Please Come For Me
 12. Baby
 13. Calling Me Too Soon

X