De Canadezen van Abuse maken al sinds 1999 brutal death metal. Opvallend aan hun muziek zijn de songteksten die steevast over verkrachting of moord op vrouwen gaat; nogal vrouwonvriendelijk kunnen we dan zeggen. In de achttien jaar dat de band actief is, heeft de band in 2000 een shit demo uitgebracht, dat mag je letterlijk nemen want zo werd de plaat gedoopt. Een jaartje later kwam Like A Virgin, het debuut en ook de laatste plaat, tot gisteren. Want na zestien jaar ligt de opvolger met Nothing Is Safe in de rekken.

Alhoewel… ik denk niet dat je veel platenzaken zal tegenkomen waar deze in het zicht zal liggen. Als hij al überhaupt aanwezig zal zijn bij je favoriete platenboer. Het walgelijke thema dat nogal expliciet aanwezig is op het artwork, waarvan de inspiratie duidelijk uit een videogame komt, zal veel mensen tegen de borst stoten. Op de achterkant prijken titels als Fuck Me Or I’ll Kill Us Both, She Never Knew What Hit Her en I’m So Horny.

Net zoals Cannibal Corpse zingt ook Abuse dus over thema’s die voor sommige mensen niet door de beugel kunnen. De muziek die achter de woorden schuil gaat, gaat anders wel perfect gepaard met de vuile uitspattingen van Offal Consumer. Aanhoudende drums gaan gepaard met terugkerende riffs waardoor het wel een zeer agressief geheel oplevert.

Nieuwe zieltjes zullen de Canadezen niet snel overtuigen van hun kunnen. Abuse zal de liefhebbers van het brutal deathmetalgenre niet teleurstellen, want zij weten aan wat ze zich kunnen verwachten. Mensen die eens per toeval of in een zoektocht terecht komen bij deze band zullen het niet moeten hebben van de grandioze muziek. Muzikaal kwam het voor mij vaak iets te retorisch over.

Tracklist:

  1. Fuck Me Or I’ll Kill Us Both
  2. Gibbeted
  3. She Never Knew What Hit Her
  4. Pwned!
  5. I’m So Horny…
  6. … Nothing Is Safe
  7. Unsafeword
  8. Swine
  9. Snake
  10. Bitchkabob

X