Six Feet Under – Killing For Revenge
LABEL:
Metal Blade Records
RELEASEDATUM:
10 mei 2024
63

Binnen het deathmetalgenre klinkt de naam van Chris Barnes nog steeds als een klok. En dat terwijl de stem van de man in kwestie al pakweg 15 jaar volledig naar de knoppen geraakt is. Je moet het ‘ouwe getrouwe’ Chris maar nageven. Nadat hij mee aan de wieg stond van het grote Cannibal Corpse, richtte hij naderhand de band Six Feet Under. Eveneens een naam als een klok binnen de underground, maar niet altijd om de goede reden. De eerlijkheid gebiedt ons te stellen dat Six Feet Under werkelijk geen enkele weergaloze klassieker op de markt gebracht heeft met als absolute dieptepunt het in 2020 verschenen Nightmares Of The Decomposed. Even vreesden we voor het einde van de band, maar onkruid vergaat nu eenmaal niet. Op 10 mei verscheen met Killing For Revenge namelijk album nummer achttien, wederom via Metal Blade Records!

Waar we voor Nightmares Of The Decomposed nog bijzonder kritisch waren, kunnen we de recensie van deze Killing For Revenge met een positieve noot starten. Opener Know-Nothing Ingrate is wonder boven wonder een aangenaam old school death metal nummer, waarbij zowaar de vocalen van Chris Barnes de storm weten te doorstaan. De zware levensstijl van de man in kwestie blijft nog steeds duidelijk hoorbaar, maar eenzelfde miezerige vocale prestatie als op voorganger Nightmares Of The Decomposed blijft gelukkig achterwege. Chris‘ stem is terug wat voller, krachtiger en een pak minder breekbaar dan voorheen het geval was. Alleen al om deze reden is Killing For Revenge in niets te vergelijken met zijn voorganger.

 

Het instrumentale aspect is gelukkig opnieuw ‘on point’. Chris Barnes mag zich dan ook gelukkig prijzen dat hij al geruime tijd kan rekenen op een stabiele bezetting die hem in het verleden al meermaals behoed hebben van een complete afgang. Ook nu weer gieren de strakke gitaarriffs en drumrolls door de geluidsboxen. Het tempo op deze Killing For Revenge ligt beduidend hoog, maar geregeld zijn er ook nummers te horen waarop het tempo wat gedrukt wordt. Zo is Hostility Against Mankind een aangename midtempo stamper te noemen.

Afsluiten doet Six Feet Under met het nummer Hair Of The Dog. Een cover van de band Nazareth waarbij Chris en consoorten toch wel een heel andere kant van zich laten horen. Plots lijken we belang te zijn in één of andere western waar de southern riffs welig tieren. Een opmerkelijke keuze, maar eentje waar we nu niet direct de spreekwoordelijke hakbijl voor moeten bovenhalen. De concrete uitvoering had namelijk een pak slechter gekund.

Killing For Revenge is dan ook een verrassend aangenaam werkstuk geworden, waar de liefhebbers van old school death metal zeker en vast mee overweg zullen kunnen. Adjectieven als ‘verfrissend’, ‘wereldschokkend’ of ‘baanbrekend’ moeten we niet meteen van onder het spreekwoordelijke stof halen. We mogen al content zijn dat Chris Barnes zijn oudere vocalen überhaupt vanonder diezelfde laag stof teruggevonden heeft. Six Feet Under is dan ook in recht en ere hersteld na het debacle van 2020.

Tracklist:

 1. Know-Nothing Ingrate
 2. Accomplice To Evil Deeds
 3. Ascension
 4. When The Moon Goes Down In Blood
 5. Hostility Against Mankind
 6. Compulsive
 7. Fit Of Carnage
 8. Neanderthal
 9. Judgement Day
 10. Bestial Savagery
 11. Mass Casualty Murdercide
 12. Spoils Of War
 13. Hair Of The Dog (Nazareth)

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X