Clouds Sound Satanic – All I Want For Christmas is Your Soul
LABEL:
Kinda Like Music
RELEASEDATUM:
24/12/2023
74
SOCIALS:

Het uit Brooklyn (USA) afkomstige instrumentale post-demonic doommetalkwartet Clouds Taste Satanic brengt in afwachting van zijn negende studioalbum een kerst-ep uit: All I Want For Christmas Is Your Soul.

Doet deze band niet direct een belletje rinkelen, dan is dit misschien niet verwonderlijk. Instrumentale bands spreken nu eenmaal niet zo vlug het grote publiek aan (uitzonderingen bevestigen de regel), nochtans zijn instrumentale bands toch goed vertegenwoordigd in het genre post-metal. Soit, Clouds Taste Satanic draait toch al een tien jaar mee in het circuit en leverde op die tijd al acht studioalbums af en het negende is in voorbereiding. Maar als tussendoortje presenteren deze heren dus een kerst-ep met 4 covers van bekende en minder bekende kerstnummers. All I Want for Christmas Is Your Soul brengt Clouds Taste Satanic uit onder zijn eigen label Kinda Like Music.

Een kerstplaat met de titel All I Want For Christmas Is Your Soul heeft maar één optie om een kerstnummer te coveren en dat is natuurlijk All I Want For Christmas Is You van ons aller “favoriete “ rondborstige kerstmeisje Mariah Carey. De zangpartijen worden vertolkt door gitaren, wat op zich wel een ruime verbetering voor het nummer is. Ondanks de metalklanken blijft dit toch een zeemzoet nummer. Volgend nummer is You’re A Mean One, Mr Grinch. Bekend van de film met Jim Carey, How The Grinch Stole Christmas. Zelfde recept hier als voorgaande nummer, zanglijnen worden terug vertolkt door gitaarakkoorden.

Derde track, Christmas With The Devil, zijn ze gaan zoeken bij Spinal Tap. Dit nummer moet echt wel een uitdaging geweest zijn om comedy metal om te zetten naar post-/doom metal, maar het is deze heren wonderwel gelukt. Zonder echter ver af te wijken van het basisconcept maar toch een prachtig nummer te creëren. Laatste nummer op deze ep is een klassieker in alle opzichten. Little Drummer Boy, een nummer dat al dateert van in de jaren veertig en oorspronkelijk van de Von Trapp Family Singers (inderdaad, die van de Sound Of Music) en is al meervoudig gecoverd door grote artiesten en bands ( Boney M, Johnny Cash,….). En nu dus ook door Clouds Taste Satanic. Zoals het nummer zelf aangeeft ligt de nadruk op de drums en ook al heeft het de zware gitaren, het blijft toch wel een dikke kerstsong (sorry Mariah).

All I Want For Christmas Is Your Soul is een ideale plaat voor bij het kerstdiner voor iedereen die eens iets anders wil dan Jingle Bells en Last Christmas.

Tracklist:

  1. All I Want For Christmas Is Tou
  2. You’re A Mean One, Mr Grinch
  3. Christmas With The Devil
  4. Little Drummer Boy

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X