Moonlight Sorcery - Horned Lord of the Thorned Castle
Moonlight Sorcery – Horned Lord of the Thorned Castle
LABEL:
Avantgarde Music
RELEASEDATUM:
29/09/2023
85

Moonlight Sorcery presenteert een opmerkelijke mix van black, melodieuze en power metal aan de wereld met dit debuut. Klinkt vreemd, klinkt goed!

Dit Finse trio (zang, gitaar, gitaar/bas) werd in 2018 opgericht, timmerde enkele jaren aan zijn nummers en liet in 2022 twee ep’s los. Die worden nu opgevolgd door een volwaardige studioplaat. Die twee ep’s konden op een goede ontvangst rekenen. Zo waren er maar liefst drie patchmakers die een officiële patch van de eerste ep hebben uitgebracht (en da’s ongehoord veel voor een ep van ocharme 24 minuten – 1, 2, 3). De mix tussen het rauwe van de black metal en het melodische gitaarspel sloeg aan. En dan is er nu Horned Lord of the Thorned Castle.

De basis van deze muziek is black metal: we horen de kenmerkende screams, snelle drums en ijskoude distortion. En dan komt de melodie tevoorschijn. Moonlight Sorcery bedient zich vlot van melodieuze lijnen en ondersteunende keyboards om zich van andere bands te onderscheiden. Het begint al met de allereerste maten van opener To Withhold the Day die klinken als een opengebroken dijk die een kolkende massa loslaat. De manier waarop de keyboards hier met de gitaren interageren, doet zelfs denken aan Children of Bodom en dat gebeurt her en der op de plaat. Later in het nummer is er een refrein met melodieuze powermetalinvloeden, gevolgd door een al even melodieuze solo. Geen enkel nummer blijft gespaard van deze unieke aanpak, deze mix van black metal en traditionele genres.

En het klinkt goed.

Je kan een tof idee hebben, maar je scoort pas als de uitwerking goed zit. Moonlight Sorcery heeft er vier jaar over gedaan om zijn nummers te componeren en weet ondertussen wat het doet. De voorgaande ep’s waren al leuk, Horned Lord of the Thorned Castle groeit verder. De composities zijn gewoon beter geworden, blijven beter plakken. De laatste drie nummers doen dat iets minder dan de eerste zes, maar ach, ze blijven vermakelijk. De productie is helemaal in orde: als je eerst naar de ep’s en dan de cd luistert, hoor je het verschil. Heldere klank, mooie mix met alle instrumenten goed te horen. 

Moonlight Sorcery heeft een stijl ontwikkeld die opvalt, en weet er boeiende nummers mee te maken. Wie zijn black metal graag avontuurlijk heeft of zijn power metal ruig lust, moet maar eens luisteren naar deze Finnen. Ik hoop er meer van te horen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X