Thy Art Is Murder – Godlike
LABEL:
Human Warfare
RELEASEDATUM:
22 september 2023
65

In de wereld van de deathcore is Thy Art Is Murder een gevestigde naam. De Australische band heeft onlangs Godlike uitgebracht na vier jaar van stilte sinds zijn laatste album, Human Target. Dit nieuwe werk combineert elementen uit hun uitgebreide carrière, met die kenmerkende, zware deathcore, intense deathmetalriffs en een onheilspellende sfeer. Maar er is ook een onverwachte wending in dit verhaal – een verrassende line-upverandering die de gemoederen heeft verhit. Laten we in dit artikel een diepere duik nemen in het album Godlike, en de opmerkelijke veranderingen binnen de band verkennen die de toekomst van Thy Art Is Murder beïnvloeden.

Het eerste deel van Godlike is bijzonder krachtig, met nummers als Destroyer of Dreams, de titeltrack en Join Me in Armageddon die woeste riffs en meedogenloze ritmes laten zien. De refreinen van het album, of ze nu emotioneel of gejaagd zijn, trekken de aandacht zonder clichématig te klinken. Thy Art Is Murders vermogen om evocatieve sferen te creëren, doet denken aan zijn eerdere werk op Hate. Het album worstelt echter ook met secties die klinken als typische deathcore-truken en mist wat melodische creativiteit. Pogingen om elementen van death en black metal op te nemen, leveren wisselende resultaten op.

Het songwriting van het album is gebrekkig, maar bekwaam, vaak sterk beginnend maar momentum verliezend. De productie, die de normen van deathcore volgt, drukt de riffs overmatig plat, verzwakt de emotionele impact en veroorzaakt ongemak. Godlike heeft momenten van briljantie, maar legt ook de zwaktes van het deathcoregenre bloot. Het biedt een mix van hoogte- en dieptepunten, waarbij het hun potentieel toont maar niet genoeg om op te vallen in de drukke death metal scene.

Helaas onthulde de band dat er een onverwachte verandering was opgetreden: Chris McMahon is niet langer deel van de band en is niet te horen op de plaat. Dit met maar enkele uren te sparen voor de release van het nieuwe album.

Volgens de verklaring werd deze beslissing genomen om de integriteit en artistieke richting van de band te beschermen. De recente gebeurtenissen van de afgelopen maand waren niet de enige oorzaak van deze actie, maar eerder een verdere aanwijzing voor een langdurige ineenstorting van het karakter en het oordeel van Chris McMahon. Ze zeggen dat ze aanzienlijke uitdagingen hebben gehad en zelfs bedreigingen om Thy Art Is Murder van binnenuit te ontmantelen als ze niet zouden uitlijnen met bepaalde ideologieën die door Chris McMahon werden vastgehouden. Ze benadrukken dat iedereen het recht heeft op vrije meningsuiting en om hun waarheid te zoeken, maar dat ze ook de gevolgen moeten accepteren die kunnen volgen.

Op dit moment zijn ze op tournee in Europa, met een nieuwe zanger, samen met Whitechapel, Fit for an Autopsy en Spite. Ons team zal hun concert op 21 oktober in Kavka Zappa verslaan, dus meer nieuws volgt binnenkort!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X