TesseracT – War of Being
LABEL:
Kscope
RELEASEDATUM:
15/09/2023
90
SOCIALS:

Fans van progressieve metal en djent kijken altijd uit naar een nieuw album van de Britten uit Milton Keynes die dit jaar hun 20ste verjaardag vieren met een bezetting die amper veranderde, met uitzondering van de zangers, en aan de wieg stonden van het djentgenre in Europa, samen met Meshuggah. War of Being is het vijfde album van TesseracT; het eerste in vijf jaar na Sonder uit 2018.

Sonder was zonder twijfel het doorbraakalbum, al staat TesseracT al sinds jaar en dag hoog in de lijsten van prog metal fanatici. Hier en daar vang je op dat War of Being minder proggy is dan de voorgangers, al kan ik niet begrijpen wat het is als het geen prog metal is. Wat mij betreft is dit 100 % zuivere progressieve metal en dan nog van de bovenste plank zoals we dat van hen gewoon zijn. De Rolls Royce van het genre, kwaliteit en uitstraling en dat is ook wat de band voor getekend heeft, kwaliteit boven kwantiteit. Prog metal componeer je ook niet zoals power metal of thrash metal, het is iets ingewikkelder. Het is niet meteen headbanging metal maar het is wel metal.

Dan Tompkins - TesseracT @ Prog in Park III - Progresja - Warschau

Dan Tompkins – TesseracT @ Prog in Park III – Progresja – Warschau

Het album is wederom een levend testimonium van complexe creaties met een behaaglijke laag melodie waarvan je in een lekker zittende sofa voorzien van een glas lekkere drank kunt gaan genieten, alleen of in like-minded gezelschap.

War of Being is een conceptalbum waarin “Ex” en “El” wakker worden en zich in ‘The Strangeland’ bevinden, geconfronteerd met een vijand die simpelweg bekend staat als ‘Fear’. De twee worden gescheiden en zo begint de reis van War Of Being. “Ex” en “El” zijn de figuren die afgebeeld staan op de schitterende doch eenvoudige cover.

Alec "Acle" Kahney - TesseracT @ Prog in Park III - Progresja - Warschau - Polen

Alec “Acle” Kahney – TesseracT @ Prog in Park III – Progresja – Warschau – Polen

Dit is uiteraard geen album van The Ramones, het kortste nummer duurt 4:37 minuten, de pièce de résistance is de titeltrack dat even voorbij halfweg opduikt en iets langer dan 11 minuten telt, maar geen miliseconde gaat vervelen en waarin je ook Daniel Thompkins hoort grunten. Bekijk zeker de video hieronder van de titeltrack en blijf ook zeker kijken tot het einde.

Het album werd in Engeland geconcipieerd en ook opgenomen met de hulp van een aantal mensen die allen meegewerkt hebben aan opnames van Architects.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X