Witte Wieven – Dwaallicht
LABEL:
Babylon Doom Cult Records
RELEASEDATUM:
82

Dichte atmosferen lokken degenen die horen. In intensiteit je weg vinden, soms dreigend en verloren. Het pad lijkt duidelijk, maar hou je er te lang aan vast en het pad doet je verdwalen.

Witte Wieven, een atmosferische blackmetalband, probeert zijn weg te vinden door de echo’s van het creëren. Ruimtes ontdekken wanneer je niet kunt zien. Muzikaal is er een duidelijke voorkeur voor extreme metal, maar echte genres zijn er niet. De tracks variëren van black, speed en death metal enerzijds tot relaxte, psychedelische spacerock anderzijds. Deze tweekoppige band (Carmen Raats en Sarban Grimminck) brengt een mix van black metal, dissonantie en dromerige landschappen. Na hun eerder uitgekomen releases, Silhouettes of an Imprisond Mind (ep uit januari 2016) en de split-ep samen met Reiziger (december 2016), was de tijd rijp voor een full album. Anno 2023 is dat album een feit. Dwaallicht, 42 minuten verdeeld over zeven tracks.

Koorddanser is het recentste nummer dat het album mocht aankondigen, met een dreigende start, versterkt door de spookachtige vocalen van Carmen, geven deze track iets buitenaards. De gitaarriffs versterken dit gevoel nog meer. Tweede nummer dat Witte Wieven uit Dwaallicht de wereld ingestuurd werd is Drogbeeld. Een bij momenten zeer herkenbaar nummer waarbij ook aandacht is voor post-metal, waardoor het soms dan ook iets moeilijker overkomt. Kringen mag bestempeld worden als het oudste nummer op Dwaallicht. Al vier jaar is dit nummer een vaste waarde in het repertoire van Witte Wieven. Misschien is Kringen wel de ultieme link tussen Witte Wieven en post-metal. Afsluiter, Met Beide Bennen In Het Niets, is een liveregistratie van op het Roadburn Festival 2019 en stond reeds op het splitalbum dat Witte Wieven samen met Reiziger maakte. Een dynamisch nummer dat enkele mooie opbouwen kent en haar mysteries gaandeweg prijsgeeft.

Witte Wieven is een Nederlandse wijze die ons vertelt over de mist die boven de velden hangt. Sommigen geloven dat de mist dwalende geesten zijn van diepbedroefde vrouwen. Ze lokken mannen om met hen te dansen… tot ze sterven. In die gedachtegang kan je de teksten van Witte Wieven beschrijven. Voeg er de ruime variëteit aan muziekgenres en soundscapes aan toe en je krijgt Dwaallicht.

Tracklist.

 

  1. Ontsponnen uit de Diepte
  2. Koorddanser
  3. Drogbeeld
  4. Het Mistige Zicht
  5. Kringen
  6. Met Beide Benen In Het Niets

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X