Carrion – Morbid Nailgun Necropsy
LABEL:
RELEASEDATUM:
3 maart 2023
85

Het Oost-Vlaamse death collectief Carrion kan bezwaarlijk bestempeld worden als één van de meest productieve bands van eigen bodem. Toch worden ze zowel binnen als buiten onze landsgrenzen door de liefhebbers van het genre op handen gedragen. Voor de bandleden zelf is Carrion een professioneel muzikaal project, waar wel eentje waar hun levensstandaard niet van af hangt. En ergens maar goed ook, want de dag van vandaag is het als band ‘o zo lastig geworden om full time met muziek bezig te zijn en er ook effectief van te kunnen (over)leven. Vandaar dat de nieuwe release wel al eens wat langer op zich durft laten wachten. Dat lange wachten werd op 3 maart beloond, want op die mooie vrijdag aan het begin van de meteorologische lente verscheen met Morbid Nailgun Necropsy langspeler nummer drie en dat via het toch niet zo kleine label WormHoleDeath Records. Een recensie kan uiteraard liet langer op zich laten wachten!

Het kloppend hart van Carrion is vanaf de oprichting steeds intact gebleven, maar het plaatsje achter de drums bleek al vaker een probleempunt te zijn. Carrion heeft steeds kunnen rekenen op sterke slagwerkers, maar evenwel zonder consistentie. Daar lijkt sinds 2019 verandering in gekomen te zijn met de komst van Nico Veroeven. Een op het eerste zicht brave, rustige man, die zelfs wat weg heeft van tweevoudig wereldkampioen darts Gary Anderson, maar die eens plaats genomen achter de drumkit verandert in een brute geweldenaar met ogenschijnlijk tien armen in plaats van het gebruikelijke paar. De reden waarom we meneer Veroeven hier meteen bij de start vermelden is zeer eenvoudig: het slagwerk van Nico Veroeven tilt deze plaat, en bij uitbreiding het muzikale oeuvre van Carrion, ondertussen al bijna vier jaar naar een hoger echelon, hetgeen we alleen maar kunnen toejuichen.

Wanneer in een genre als death metal de drums goed zitten, ben je als band al half gewonnen. Gelukkig blijft het daar bij Carrion niet bij. Frontman Sven Van Severen blijft zich doorheen de jaren verder ontwikkelen met een vrij gevarieerd vocaal palet tot gevolg. Verwacht geen hoge uithalen in de stijl van Rob Halford. Een droge rioolgrowl of een naar piggy squeels neigende uppercuts daarentegen wel.

 

Op muzikaal gebied heeft deze Morbid Nailgun Necropsy met andere woorden heel wat te bieden. De plaat kent een aangename flow, waarbij de nummers vlotjes in elkaar overvloeien. De nummers zijn goed van elkaar te onderscheiden, maar lopen toch perfect met elkaar in de spreekwoordelijke pas. En dat is absoluut positief. Aan overdreven experimenteerdrang heeft Carrion namelijk geen kind en maar goed ook. Knallen, beuken en razen is in het geval van Carrion meer dan voldoende met op geregelde tijdstippen een bescheiden moment van verpozing, waarbij men als band meer de duistere toer op trekt. Op tekstueel gebied wordt er opnieuw een lade met gore inhoud open getrokken, waarbij een streep humor nooit veraf is. Het artwork spreekt wat dat betreft boekdelen en geeft deze plaat bij het beluisteren nog wat extra beleving mee.

Met Morbid Nailgun Necropsy levert Carrion haar beste plaat tot op heden af. De band heeft bovendien een stabiele line-up gevonden, waarbij drummer Nico Veroeven echt wel een grote verrijking genoemd mag worden. De overige deathmetalbands van eigen bodem zullen al flink hun tenen mogen uitkuisen om dit werkstuk dit jaar nog te overtreffen. Game on zouden we zo zeggen en ondertussen genieten we met volle teugen van deze Morbid Nailgun Necropsy.

Tracklist:

  1. Eradication
  2. Nematodes
  3. Morbid Nailgun Necropsy
  4. Generic Alteration
  5. Gingeritis
  6. Cofagrigus
  7. Mental Vortex
  8. Abaddon’s Pit
  9. Forced Into Depravity

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X