Pil & Bue – Special Agents
LABEL:
Indie Recordings
RELEASEDATUM:
24 februari 2023
82

 Pil & Bue is een krachtig duo uit de diepste krochten van Noord-Noorwegen, dat ondanks zijn minimale formaat klinkt als een volwaardige band.

Pil & Bue raakt je in je gezicht en hart tegelijk. Beïnvloed door shoegaze, rock en prog, leveren ze etherische en poppy sounds die moeilijk te vergeten zijn! Met subtiele, maar uitgesproken verwijzingen naar artiesten als Placebo, Deftones, Sigur Rós, Anathema en Mars Volta, levert Pil & Bue harde, gloomy & joyful music, gebaseerd op onderwerpen als herinneringen, aspiraties uit de kindertijd, gebruik van verbeeldingskracht, videogames en de intrigerende online konijnenholen. Met een van de beste vocalisten uit Noorwegen, Petter Carlsen, op zang en gitaar, en Gøran Johansen op de drums, zijn ze een explosie van hardrock.

Nu brengt dit Noors duo dus zijn vierde langspeler uit, Special Agents, een fel en krachtig rockalbum, met sterke melodielijnen, krachtige drums en stevige gitaren. Een album waaruit al drie tracks als single zijn verschenen. De eerste en tevens titeltrack, Special Agents, werd zowaar gekoppeld aan een tweede track (Never Stop (part 1)) en is dus verschenen als duo-single. Beide nummers gaan over de erkenning dat we samen in deze wereld zijn – dat mensen als sociale wezens, door liefde en begrip, de sleutel in handen hebben om van onze wereld een betere plek te maken. Toch zijn twee heel verschillende, maar onmiskenbaar verbonden tracks. Waar Special Agents als een onstuitbare, maar kwetsbare natuurkracht op je af stormt, slaat Never Stop (Part 1) toe als een zacht en geruststellend briesje.

Ondertussen is met Change Your Mind ook een derde maal een voorproevertje op ons losgelaten. Een lied over liefde, over het recht om openlijk te leven en lief te hebben met wie je maar wilt, vrij en zonder vooroordelen. Een stevig rechttoe rechtaan nummer dat er stevig het ritme erin houdt. Dat Pil & Bue niet vies is van het progressieve genre is duidelijk te horen op You Are The Universe en End Credits. Voor wie voorkeur heeft aan stevigere gitaren en het betere beukwerk is Slave & Master misschien wel de geschikte track.

Pil & Bue slaagt erin om de sound van een volledige band te produceren met maar twee man. Dit is blijkbaar ook andere bands niet ontgaan, want dit voorjaar openen ze de Europese shows voor Long Distance Calling en de rauwe en melodieuze muziek van de band sloeg al snel aan bij Hollywood-regisseur Tommy Wirkola , die de Pil & Bue-single You Win Again opnam in zijn nu cultstatusfilm “Dead Snow: Red vs”. Ook staat hun single Fire van hun tweede album Forget the Past, Let’s Worry About The Future op de aftiteling van de Hollywood/Netflix- kaskraker What Happened To Monday (2017).

Tracklist

  1. Change Your Mind
  2. You Are The Universe
  3. Special Agents
  4. End Credits
  5. When You Wake Up,Do You Stop  Dreaming
  6. Next Morning There Was Yet A New World
  7. Slave And Master
  8. Never Stop (part 1)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X