An Evening With Knives – FNR Sessions
LABEL:
Argonauta Records
RELEASEDATUM:
02 februari 2023
88

An Evening With Knives heeft een live (video) album uitgebracht met de veelbelovende titel FNR Sessions.

Een live album met zeven tracks, allemaal opgenomen terwijl de band in het midden van een cirkel stond van 50 versterkers. Met de bedoeling om een Wall of Sound-effect te creëren. Deze opnames gebeurden in de concertzaal De Effenaar (vandaar ook de naam FNR Sessions). Bij aankoop van de cd krijg je een unieke code waarmee je toegang krijgt tot alle videoclips van die sessie, exclusieve foto’s en free downloadfiles. Op deze video’s krijg je een meteen een idee van de intense spirit en de energie die Marco (Gelissen, gitaar en vocals), Peter (van Grunsven,bas) en Jarno (van Osch, drum en samples) tijdens een liveoptreden tentoonspreiden.

 

Ondertussen is de covid epidemie niet meer dan een kwade herinnering maar onbewust werd in het jaar 2020, met ingang van de eerste lockdown de eerste stap gezet naar de FNR Sessions. Door corona werd de release van Sense of Gravity opgeschort en daarmee ook de tournee die hen onder andere ook naar Amerika zou brengen. Bovendien besloot Ivo (drummer van eerste uur) ermee op te houden. Na een reeks succesvolle audities werd Jarno van Osch een vaste waarde in de band. Tevens werd de band geselecteerd voor een project van de Effenaar en Cultuur Eindhoven waarin AEWK de mogelijkheid kreeg om livevideoopnames te maken met een professionele video- en soundcrew. Zo is dan ook het idee ontstaan om een opstelling te creëren waarbij de kijker het idee krijgt dat je er, bij wijze van spreken, live aanwezig bent. Om de energie over te brengen die een live show met zich meebrengt is het idee van de Wall of Sound ontstaan.

Aangezien Sense of Gravity dus nooit echt gereleased is, wordt dit met de FNR Sessions een beetje goedgemaakt. Vier van de zeven tracks zijn afkomstig van dat album (Endless Night, On Your Own, Levitate, Sacrifice). Twee van hun eerste album Serrated (Come Undone en Drowning in Daylight) en tenslotte hebben we Blackout, een nummer van hun allereerste ep Fade Out. “ Bij AEWK moet een nummer groeien met de jaren “ aldus Marco, ”Blackout daar het perfecte voorbeeld van is. De track staat op onze Fade Out-ep en er is ook een versie op Spotify. Als je de ep-versie en de nieuwe liveversie op FNR Sessions beluistert, hoor je het verschil. Het is hetzelfde nummer met dezelfde tekst, maar de groove en het tempo zijn compleet anders.. Als je hiernaar luistert, herken je direct het verschil. Ze zijn hetzelfde, maar toch totaal verschillend”.

Live muziek spelen, als een band, is de beste ervaring die er is. Met FNR Sessions hebben we het doel gesteld om de kijker tijdens het proces deel te laten uitmaken van onze wereld. Laat ze de sfeer voelen en ga mee op reis. Het is een perfecte weergave van onze creatieve opvatting. An Evening With Knives is best served live (om het met de woorden van de band zelf te zeggen).

Tracklist

  1. Come Undone
  2. Endless night
  3. On Your Own
  4. Blackout
  5. Levtate
  6. Sacrifice
  7. Drowning In Daybreak

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X