Liv Sin – KaliYuga
LABEL:
Mighty Music
RELEASEDATUM:
27/01/2023
86

Liv Jagrell, bekend als de frontvrouw van Sister Sin, liet in 2016 de muziekwereld weten dat ze een nieuwe band had gevormd: Liv Sin. Gedreven door massieve gitaarriffs en moderne heavy metal bracht Liv Sin in 2017 haar debuutalbum Follow Me uit. Hun tweede album, Burning Sermons, volgde in 2019. Beide albums brachten meerdere singles voort zoals Let me Out en Blood Moon Fever.

Snel vooruit naar 2023. Na een periode van twee jaar en een vernieuwde line-up, is Liv Sin nu helemaal opgeladen en klaar om weer de podia te betreden. En dit met een nieuw album, KaliYuga. KaliYuga verwijst naar de vierde van de vier “Yuga’s” in het hindoeïsme, (ook bekend als het Duistere Tijdperk, Tijdperk der Ontucht of ijzeren tijdperk).Het tijdperk dat zeer vergelijkbaar is met het huidige tijdperk, vol conflicten en… zonde. De thema van KaliYuga kwam ook tot uiting in het schrijfproces van het album.

Muzikaal gezien is KaliYuga Liv Sin op steroïden! “We hebben overal invloeden vandaan gehaald, van nieuwere metalacts zoals Architects, Parkway Drive tot vocale inspiratie van King Diamond. Ik ben dolenthousiast over het resultaat”, aldus Liv Jagrell die uitlegt uit hoe het creatieve proces zich tot een energieke en gevarieerde set songs ontwikkelde. Bovendien kon Liv Sin rekenen op een top productieteam zoals Simon Johansson (Wolf en Memory Garden) en Mike Wead (King Diamond en Mercyful Fate-gitarist) terwijl Tue Madsen (Witchery, The Haunted, At The Gates, enz.) de mix- en mastertake voor zijn rekening nam. Een winnend team voor een sterk en samenhangend album.

KaliYuga bevat tien nummers, tracks met krachtige gitaarriffs en de energieke zang van Jagrell. Het begint met opener The Process, wat een goed begin is, maar laat u daar niet door misleiden, er staan betere tracks op dit album. Antihero is het volgende nummer op de tracklist en legt de lat hoger. Melodie, heftigheid en een afwisseling van hard en kalm. King Of Fools neigt meer naar het klassieke metal uit de jaren 80. Een beklijvende gitaarsolo, een pakkend refrein en een paar wendingen maken de track alvast tot een van de hoogtepunten van het album. Bij Forget My Name kun je vergelijken met Accept maar dan met een zangeres en toevoeging van de sound van Rammstein.

Karma is van een totaal ander kaliber en complexer, daarom niet minder mooi maar na het vorig nummer is er toch wel gewenning nodig. Dat ze bij Liv Sin niet vies zijn van verschillende uitgangposities bewijst I Am The Storm. De cleane zang in het begin doet enorm denken aan bands als Within Temptation of Delain maar na enige tijd krijst Liv terug als vanouds. Een gegeven dat we ook terug vinden bij Virus. D.E.R. (Destroy, Extint, Repeat) start eerder donker maar naarmate het nummer vordert wordt het tempo opgedreven. Eveneens in dit nummer krijgen we gastbijdragen van Zak Tell (Clawfinger), Madeleine Liljestam (Eleine) en Wenderson D’Paula (Army Of Souls). Nog even doorgaan op hetzelfde ritme krijgen we met de voorlaatste track The Swarm. Waarna Horizon In Black als afsluiter het tempo naar beneden haalt om dit album waardig te beëindigen.

 Liv Sin heeft hier een goed en coherent metalalbum afgeleverd, dat fans van zowel klassieke klanken als modernere stijlen zou moeten verenigen.

Tracklist

  1. The Process
  2. Antihero
  3. King Of Fools
  4. Forget My Name
  5. Karma
  6. I Am The Storm
  7. Virus
  8. D.E.R
  9. The Swarm
  10. Horizon On Black

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X