Sanguisugabogg – Homicidal Ecstasy
LABEL:
Century Media Records
RELEASEDATUM:
3 februari 2023
72

De prijs voor de meest ingewikkelde bandnaam – en het daarbij horende nagenoeg onleesbare bandlogo – heeft de Amerikaanse band Sanguisugabogg al enige tijd binnen weten halen. Daar nemen deze heren evenwel geen genoegen mee. Na de demo Pornographic Seizures vond deze band meteen onderdak bij het grote Century Media Records, waarna in 2021 de debuutplaat Tortured Whole op de wereld werd losgelaten. Geen mis plaatje, maar daar bleef het ook wel bij. Ondertussen kan Sanguisugabogg twee jaar aan ervaring op de teller bijschrijven en tekenen deze heren op 3 februari voor album nummer twee, genaamd Homicidal Ecstasy dat wederom zal verschijnen via Century Media Records.

Zoals de naam Sanguisugabogg al doet vermoeden, hebben we hier zeker niet te maken met een of andere powermetalband die zingt over elfjes, hobbits en andere gedrochten. Of er moet een stevige portie ‘gore’ aan vast genaaid zijn, dan kan het misschien nog door de beugel van deze heren kunnen. Wie een rustig, vredelievend album wenst op te zetten, is er bij deze heren aan voor de moeite. Zo veel mag duidelijk zijn. Ook anno 2023 staat deze band nog steeds garant voor brutale death metal, waar zowel de invloeden van hardcore als van slam nooit echt veraf zijn.

Wat eveneens ongewijzigd gebleven is, is het muzikale concept van dit gezelschap. De gortdroge snare drums staan nog steeds centraal en geven het muzikale geheel een genietbare lompigheid mee. Sanguisugabogg weet bovendien naadloos te switchen tussen die brutale lompigheid en de meer uptempo razernij waarbij de blastbeats geregeld rond de oren durven vliegen. Het niveau van techniciteit ligt niet bijster hoog, maar deze heren weten wel perfect waar ze mee bezig zijn. Sanguisugabogg is dan ook een band die gewoon trouw blijft aan haar eigen identiteit en dat is in dit geval wel degelijk als een pluspunt te beschouwen.

 

Wat eveneens als een pluspunt te beschouwen is, is het feit dat de songwriting er zeker op vooruit gegaan is. Er is net iets meer variatie aanwezig, wat vooral te wijten is aan de toevoeging een bij momenten meer hardcore geluid. Sanguisugabogg is en blijft een deathmetalband pur sang, maar de toevoeging van een lichte toets hardcore zorgt bij momenten voor een extra impuls aan dynamiek, zoals bijvoorbeeld duidelijk te horen is tijdens het opzwepende Face Ripped Off.

Waar Tortured Whole nog een compacte beuker van iets meer dan een half uur was, klokt deze Homicidal Ecstasy vlotjes af boven de 45 minuten. Geen uitzonderlijk lange speelduur, horen we u zo denken, maar in het geval van Sanguisugabogg is een dik half uur wel degelijk meer dan voldoende teneinde de aandacht van de luisteraar niet te laten verslappen. De muziek van dit gezelschap is al niet te beschouwen als het meest toegankelijk en bovendien blinkt de strot van frontman Devin Stank nu ook weer niet uit in diversiteit om de aandacht van de luisteraar voor de volle drie kwartier vast te houden.

Al bij al is deze Homicidal Ecstasy een prima vervolg op voorganger Tortured Whole, waarbij Sanguisugabogg trouw blijft aan haar eigen muzikale identiteit. Grote prijzen zal deze band naar alle waarschijnljikheid nooit in de wacht slepen, maar de voorbije jaren hebben alvast duidelijk gemaakt dat deze band wel degelijk kan rekenen op een grote schare fans. Ook ondergetekende kan Sanguisugabogg, en bij uitbreiding deze Homicidal Ecstasy, zeker en vast wel smaken, al doet de band er in het vervolg toch wel goed aan om de speelduur van een dik half uur te respecteren.

Tracklist:

 1. Black Market Vasectomy
 2. Face Ripped Off
 3. Pissed
 4. Testicular Rot
 5. Hungry For Your Insides
 6. Skin Cushion
 7. A Lesson In Savagery
 8. Narcissistic Incisions
 9. Mortal Admonishment
 10. Proclamation Of The Frail
 11. Necrosexual Deviant
 12. Feening For Bloodshed

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X