Tempations For The Weak – Fallen From The Stars
LABEL:
Necktwister
RELEASEDATUM:
12 november 2022
87

We spreken eind 2017 en de heren van Temptations For The Weak hebben met de selftitled EP net een dijk van een nieuw werkstuk op de markt gebracht. Toch bleef deze band de daaropvolgende periode één van de ‘best bewaarde geheimen’. TFTW trok met de regelmaat van de klok het land rond, maar ondanks de hoogstaande kwaliteit van de nummers – niet alleen van de EP, maar tevens van hun voorgaande langspelers Black Vision en Spoken Silence – liet de grote, nationale doorbraak toch op zich wachten. In 2021 raakte bekend dat Jadran Beauprez de gelederen als frontman zou versterken en dat de band volop bezig was met een nieuwe plaat. Op die plaat bleef het nog een tijdje wachten, maar ondertussen tekende de band wel een deal bij het ambitieuze Necktwister en stond de band onder meer op Summerbreeze en Alcatraz. Op 12 november verscheen dan eindelijk de langverwachte opvolger van Black Vision genaamd Fallen From The Stars. De release ging gepaard met een heuse releaseshow in Asgaard, waar wij uiteraard van de partij waren. Hoog tijd om deze Fallen From The Stars alsnog van een bespreking te voorzien!

Voor wie anno 2022 – of zeg stilaan maar anno 2023 – nog (steeds) niet vertrouwd zou zijn met het geluid van TFTW maken wij graag gewag van een combinatie van thrash metal en metalcore, waarbij de snelheidsmeter geregeld in het rood durft te kleuren. Die geslaagde combinatie vinden we gelukkig ook terug op deze Fallen From The Stars. TFTW is met andere woorden trouw gebleven aan haar roots, hetgeen we alleen maar kunnen toejuichen. Bij het beluisteren van deze plaat wanen we ons bij momenten terug in het begin van het vorige decennium, waarbij metalcore nog écht metalcore was en de breakdowns perfect in verhouding stonden tot de snedige, thrashy gitaarrifs die gewoonweg smeken voor een circlepit.

 

Aan ‘circlepitanthems’ ontbreekt het hem op deze Fallen From The Stars zeker en vast niet. Zo laten het gelijknamige titelnummer en songs als I Am en Mind Insane het testosteronniveau aardig stijgen. Homeland bevat dan weer een uitermate opzwepend refrein dat op iedere show luidkeels zal worden meegebruld. Laat daar geen twijfel over bestaan. Tijdens In Between ontwaren we lichte Machine Head invloeden terwijl met Become You de band de meer emotioneel geladen kaart trekt. Wie er aan twijfelde dat deze plaat onvoldoende variatie zou bieden, is er meteen aan voor de moeite!

Wie eveneens vreesde dat ‘oudgediende’ Djoni Tregub na het aantrekken van Jadran Beauprez niet langer te horen zou zijn, is er gelukkig al evenzeer aan voor de moeite. Jadran is uiteraard de nieuwe frontman, hetgeen tot gevolg heeft dat Djoni zich volledig kan toeleggen op zijn gitaarspel, hetgeen de voorbije periode duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Wanneer Jadran ‘uitgebruld’ is, is er nog steeds Djoni om geregeld de refreinen voor zijn rekening te nemen of gewoonweg tussendoor de nodige cleane, vocale ondersteuning te bieden. En het moet gezegd: ook op vocaal gebied weet deze Fallen From The Stars hoge ogen te gooien.

 

Het is duidelijk dat TFTW met de release van deze Fallen From The Stars een succesvol nieuw hoofstuk heeft aangesneden. Een hoofdstuk dat deze band, die ondertussen ook al een decennium meedraait, absoluut geen windeieren zal leggen. 2022 bracht reeds heel wat opportuniteiten mee voor deze heren, maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat 2023 nog een pak meer voor TFTW in petto zal hebben. Te beginnen met de grote nationale doorbraak die eindelijk wel eens een feit mag worden. Het buitenland begint stilaan te zwichten voor deze heren dus kunnen we nationaal zeker en vast niet achter blijven. Voor onze trouwe lezers hebben we dan ook maar één advies: ga deze Fallen From The Stars beluisteren en liefst van al nog na aankoop van een fysiek exemplaar via de band zelf! Je haalt er absoluut geen kat in een zak mee in huis! Absoluut één van de betere, zo niet de beste nationale release van het afgelopen jaar!

 

Tracklist:

  1. Tear It Down
  2. In-Between
  3. Falling From The Stars
  4. Become You
  5. Homeland
  6. I Am
  7. Mind Insane
  8. Pigs To The Slaughter

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X