Mick’s Jaguar – Salvation
LABEL:
Tee Pee Records
RELEASEDATUM:
02/12/2022
77

Mick’s Jaguar werd vele manen geleden in Brooklyn (USA) opgericht als een eenmalige Stones-coverband voor een geïmproviseerd oudejaarsfeest en is het NYC-collectief de bastaardzoon van een onheilige unie tussen Judas Priest en Guns N’ Roses.

Hun debuutalbum, Fame and Fortune uit 2018, werd geprezen door zowel de Amerikaanse als de Europese pers. Sinds 2018 toert de band door Amerika, met optredens op Psycho Smokeout in Los Angeles en Desertfest New York, en als voorprogramma van legendarische punk- en hardrockacts als Airborne, The Adicts en Turbonegro’s Hank Von Hell. Na het verlies van hun originele bassist die ergens verdwenen is in de dichte jungle van Thailand, heeft Mick’s Jaguar sindsdien de hulp ingeroepen van goede vrienden Jack Ridley (Drowers) en Aaron Roche (Wye Oak, Anhoni, Toth) om nog een ronde van tien rocknummers op te nemen. Het resultaat? Hun tweede album, Salvation.

Ondanks wat zijn naam doet vermoeden, is Mick ‘s Jaguar geen Rolling Stones-tributeband – althans niet meer. Ze hebben hun vaardigheden en muzikaal talent aangescherpt en de beste manier om hun geluid te omschrijven is zoiets is als Thin Lizzy ontmoet AC/DC met en enorme snuif nostalgie. Opener Skin Contact is daar een mooi voorbeeld van. Deze track zou zomaar de soundtrack kunnen zijn van een of andere roadmovie of bikerfilm. Handshake Deals kan meegaan in diezelfde film. Een hoog tempo rock ‘n’ roll in het genre van Thin Lizzy en de Rolling Stones in hun beginperiode (voor ze hun commerciële uitstapjes met Bowie en konsoorten begonnen)

Man Down heeft dan meer AC/DC-invloeden in zich, vooral de gitaarsolo’s. Speed Dealer schakelt een tandje hoger en zou tevens kunnen doorgaan als een Guns n’ Roses-track. Maar dan met zwaardere stem, iets wat Axl Rose ook wel zou kunnen gebruiken. Mick’s Jaguar is ook niet vies van een beetje punkinvloeden en op Nothing To Lose komt dit zeer duidelijk over. Hell’s Gate laat het tempo wat zakken waardoor dit nummer niet zo overtuigend overkomt. Gelukkig wordt met afsluiter Georgian Pine het tempo terug wat opgeschroefd. Zeker een verademing is dat deze track door een vrouwenstem wordt gezongen waardoor het geheel een andere dimensie krijgt dan de rauwe mannenstem, die we doorheen de rest van het album horen.

Het concept sex, drugs and rock ‘n’ roll wordt door Mick’ Jaguar perfect weergegeven in dit album. Salvation is het geluid van de underground, het is akelig, knoestig en rauw. Zoals eerder al vermeld, de perfecte soundtrack bij een roadmovie.

Tracklist

  1. Skin Contact
  2. Handshake Deals
  3. Man Down
  4. Free On The Street
  5. Molotov Children
  6. Speed Dealer
  7. Nothing To Lose
  8. 5am
  9. Hell’s Gate
  10. Georgian Pine

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X