Detraktor – Full Body Stomp
LABEL:
Massacre Records
RELEASEDATUM:
25 november 2022
67

Onder de vlag van Massacre Records zijn er dit jaar enkele aardige thrashplaten op de markt gebracht. Zo konden de meest recente langspelers van het Griekse Amken en het Amerikaanse Hatriot heel wat liefhebbers bekoren. Nu 2022 stilaan op zijn einde loopt, hopen de Duitsers van Detraktor met hun nieuwste worp Full Body Stomp minstens evenveel succes te boeken als hun labelgenoten. De vraag is natuurlijk in hoeverre Detraktor hierin zal slagen. Sinds 25 november kan u het eindresultaat zelf beluisteren. Mocht u hier nog niet toe gekomen zijn, hebben wij alvast ons eindoordeel klaar!

Detraktor is actief sinds 2016 en bracht tot voor kort naast een demo en een ep één volwaardige langspeler op de markt. De eerlijkheid gebiedt ons evenwel te stellen dat we tot enkele weken geleden nog nooit eerder van Detraktor gehoord hadden. Iets wat we na het beluisteren van deze Full Body Stomp toch wel enigzins als een gemis mogen catalogeren, want Detraktor staat als band garant voor een portie onvervalste en onversneden thrash metal doordrenkt met een vettige pot groove. Enige associatie met Soulfy is bijvoorbeeld niet uit de lucht gegrepen, want zowel op instrumentaal als op vocaal gebied leunt men bij momenten vrij dicht aan bij de Braziliaanse tribalmachine. Ook een vleugje industrial in het straatje van Fear Factory is bovendien nooit veraf. Het is dat amalgaam van verschillende agressieve metalstijlen die er voor zorgen dat deze Full Body Stomp zeker het beluisteren waard is. Al is het maar door de sterke, overdonderende mix, waarbij de drums en de basgitaar prominent op het voorplan gezet zijn.

 

Eén en al positivisme hoor ik u zo al denken? Toch niet helemaal. Een eerste euvel zijn de lyrics die toch niet al te veel om het lijf hebben. Of het moeten dan de bestiale geluiden van een bruine beer zijn, die sporadisch hun intrede doen. Een aparte toevoeging die dan weer helemaal in lijn ligt met het artwork. Daarnaast weet deze Full Body Stomp niet over de volledige lijn te overtuigen. Sterkere nummers worden zeker tijdens de eerste helft van deze plaat vlotjes afgewisseld met zwakkere nummers, waarbij je als luisteraar snel de aandacht dreigt te verliezen. Een jammerlijk gegeven, want naarmate deze plaat vordert, stijgt het niveau toch wel zienderogen. Waar men gedurende de eerste helft met vrij simplistische nummers voor de dag komt, heeft de tweede helft van deze plaat toch een pak meer om het lijf, zowel op het gebied van muzikaal vakmanschap als op het gebied van variatie.

Full Body Stomp is zeker is zeker en vast geen slechte plaat, maar van een topper kunnen we evenmin gewag maken. De groovy thrash metal van deze Duitsers bevat zeker voldoende potentieel, hetgeen vooral duidelijk wordt tijdens de tweede helft van deze plaat. Het lijkt wel of Detraktor wat tijd (en simplistische nummers) nodig had om volledig op toerental te komen. Het zijn dan ook nummers als Seven en het afsluitende Filth Me Up die er voor zorgen dat deze Full Body Stomp toch nog met een degelijk rapport kan terugkeren richting Hamburg.

Tracklist:

  1. Gorilla
  2. Bear Fight
  3. Behave
  4. Evilusion 
  5. Perro 
  6. I Am The King
  7. Seven
  8. Revenge
  9. Filth Me Up

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X