Sfeerverzieker – Death Is The Desired Ending
LABEL:
Eigen Beheer
RELEASEDATUM:
28/10/2022
81

Sfeerverzieker is een project dat begin 2022 gecreëerd werd door Nederlander Sven Post (The Flesh, Grim Van Doom, Blood Diamond) om elke vorm van negativiteit uit te drukken door middel van donkere en zware riffs gedrenkt in atmosferisch en verstikkend lood. De muziek van Sfeerverzieker laat zich het beste omschrijven als sludge en doom, terwijl andere gebieden zoals black metal niet worden geschuwd. Elk instrument is door Sven in de studio ingespeeld maar het belangrijkste doel van Sfeerverzieker is om een ​​live entiteit te creëren die moet het publiek het besef geven dat alle leven zal eindigen.

Het eerste feit van Sfeerverzieker was de 3-track demo, Wrath of the Child, uitgebracht in januari 2022 en was opgenomen, gemixt en gemasterd door Marc van Duivenvoorde (Perimeter audio, Feast, Herder). Onmiddellijk na deze release ging Sven verder met schrijven en het opnemen van het volledige album Death Is The Desired Ending. Dit eerste volledige album is gemixt en gemasterd door Sven zelf en de voltooiing vond plaats in augustus 2022. Met een nog sfeervoller en duisterder benadering dan zijn voorganger. Death Is The Desired Ending bevat 6 nummers met een totale tijd van ongeveer 39 minuten. Met lyrische thema’s rond brutaliteit, ellende, negativiteit en de vernietiging die de mensheid brengt voor deze wereld.

Sentenced is niet alleen het langste nummer op dit album maar ook de eerste single die het album voorafging. Een lang epos waarbij alle elementen voorbijkomen die bij lange tracks horen. Kalme aanloop die langzaam steviger wordt, de schreeuwerige vocalen op de achtergrond, overheersende instrumentale perioden en in het midden valt alles stil waarna de boel terug ontploft. Titeltrack Death Is The Desired Ending is het tweede nummer die Sfeerverzieker op de wereld heeft losgelaten. Ditmaal vergezeld door een duistere videoclip over de strijd tussen christenen en de duivel of goed en kwaad. Zeer passend bij de sfeer die het nummer oproept.

Met zijn luttele 3.19 minuten is Masters Of Insanity niet alleen het kortste nummer op deze plaat maar het meest directe en sludge metal ten top. Iets wat we ook bij The Horrors We Are In volop opmerken. Allebei de nummers doen enorm denken aan de Amerikaanse band High On Fire. Fall Of Men opent met zware doom die langzaam over gaat in vettige sludge metal en als eerste track op dit album heeft je dit direct een idee waar Sven met zijn album heen gaat.

Omarm verdorvenheid, Omarm brutaliteit. Death is the Desired Ending wordt aanbevolen voor fans van Neurosis, Cult of Luna en High On Fire.

Tracklist

  1. Fall Of Men
  2. The Horrors We Are In
  3. Sentenced
  4. Masters Of Insanity
  5. Lost
  6. Death Is The Desired Ending

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X