Slaughter The Giant – Depravity
LABEL:
Hammerheart Records
RELEASEDATUM:
28/10/2022
83

Het moordende debuut van Slaughter The Giant, Depravity, is klaar en is een melodieuze, maar intense deathmetalaanval van Belgische bodem.

Slaughter The Giant werd opgericht in 2018 en bracht in 2019 zijn debuut-ep Asylum of the Damned uit en kreeg wereldwijd goede recensies. Het jaar 2022 start met de release van hun eerste volledige album getiteld Depravity, op Hammerheart Records. Slaughter The Giant brengt intense melodieuze death metal die zal fans van The Black Dahlia Murder en At The Gates zal aanspreken. Depravity is een enorme sprong voorwaarts in vergelijking met hun ep en werkt op een heel ander niveau. De brutaliteit en melodische kant zijn naar nieuwe grenzen geduwd. De invloeden zijn nog steeds te horen, maar zijn nu precies dat: invloeden.

Depravity vangt aan met het gelijknamige titelnummer en heeft een opbouwende intro waar violen en koorzang de aandacht opeisen. Waarna Benny zijn duivels ontbindt met zijn verschroeiende vocalen. Alvast een opwarmertje voor wat volgt. Zo is Ritual Abuse ook een track waar we eerst een orgel gepresenteerd krijgen die samen met een koorzang het geheel inleiden om daarna bruut te worden afgebroken. Co-ed Butcher was de eerste single die op de markt werd gegooid en hier krijgen we een kruisbestuiving van Obscura meets Flesh God Apocalypse-achtige symfoniegeluiden.

The Undead werd onlangs gereleaset, tevens met bijhorende videoclip, en mag wel als zeer geslaagd beschouwd worden. Zoniet (persoonlijke mening) misschien wel het beste nummer op dit album. Geen opbouwende intro dit keer maar direct to the point. Snelle drums en dito gitaren zetten de toon waarna de screams het extra element eraan toevoegen. In het midden krijgen we dan het koorzangmoment dat overgaat in een samenzang tussen Benny en het koor. Ecological Collapse een zeer toepasselijke song voor de tijd waarin we leven, namelijk de ecologische crisis. Niet verwonderlijk dat het nummer iets moeilijker binnenkomt en misschien een paar luisterbeurten zal nodig hebben. Dark Days besluit dit album en gaat over het vechten tegen je innerlijke demonen. Ditmaal geen koorzang en andere orkestrale inmengingen maar eerlijke death metal (misschien op die paar violen die hier en daar opduiken in de achtergrond).

 

Het algemene niveau is hoog en consistent gedurende het hele album. . Metalfans die houden van Cradle Of Filth, Amon Amarth, The Black Dahlia Murder en At The Gates gaan bij Slaughter The Giant zeker hun gading vinden.

Tracklist

  1. Depravity
  2. World To Come
  3. Compliance
  4. Co-ed Butcher
  5. Ritual Abuse
  6. Ecological Collapse
  7. The Undead
  8. Dark days

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X