Cobracide - Inner Aggression
Label: eigen beheer
75
Ashley Bickx

Cobracide is een nagelnieuwe thrash/deathmetalband van eigen bodem, die op 5 augustus langstleden haar debuutep Inner Aggression op de wereld losliet. Midden februari speelden deze jonge wolven nog hun allereerste show in Asgaard Gentbrugge, waar ze openden voor Patroness, Kludde en Mordkaul. Als openingsact wist Cobracide meteen aardig wat indruk te maken, wat resulteerde in een spontane moshpit. Op dat ogenblik stonden de sterren al meteen gunstig gepositioneerd en was het slechts een kwestie van tijd vooraleer het eerste officiële wapenfeit het daglicht zou zien. Aangezien talent van eigen bodem altijd wordt geapprecieerd, kan een recensie uiteraard niet uitblijven.

Liefhebbers van snedige thrash metal die nauw aanleunt bij het death genre, kunnen maar beter hun oren spitsen, want bij het beluisteren van deze debuut ep springen namen als Slayer en Krisiun spontaan onze gedachtengang te binnen. Zeker wat Slayer betreft, want deze ep bevat zowaar een cover van de oeroude Slayer klassieker Black Magic. Een cover waar Cobracide trouwens absoluut geen slecht figuur mee slaat, integendeel.

De vier eigen nummers op deze ep zijn eveneens van een bovengemiddeld niveau. Opener Trails Of Destruction weet meteen alle zintuigen op scherp te stellen, waarbij meteen opvalt hoe solide deze bandleden na slechts enkele maanden al op elkaar ingespeeld zijn. De karaktervolle gitaarsolo zet al direct de kers op de spreekwoordelijke taart. Inner Aggression zal menig metalhead dan weer spontaan doen terugdenken aan de beginjaren van Kreator ten tijde van albums als Pleasure To Kill en Coma Of Souls.

Met Arrival Of The Dead wordt dan weer bewezen dat Cobracide ook qua opbouw en songstructuren heel wat in haar mars heeft. Zo wisselt de band vlotjes af tussen eerder midtempo passages om enkele seconden later alle remmen los te gooien. Het volle, overweldigende en toch old school aandoende geluid geeft deze songs de ideale ‘feel’ mee. Death en thrash metal is nu eenmaal weinig gebaat bij een overgeproduceerd geluid. De vocalen van frontman Jens Hellem zullen de liefhebbers van het meer melodische thrashwerk minder kunnen overtuigen, maar wie zijn of haar thrash metal graag heerlijk rauw en agressief heeft, zal ongetwijfeld smullen van het vocale luik.

Na onder meer de sterke debuutep van World Decay kunnen de vaderlandse thrashers enkele maanden later genieten van deze debuutep van Cobracide. Met Inner Aggression hebben deze gaste namelijk het ideale materiaal voorhanden om uitgebreid zowel het binnen- als het buitenland te gaan veroveren. Cobracide werd ondertussen al opgepikt door het Youtube-kanaal New Wave Of Old School Thrash Metal, hetgeen in het verleden al meermaals een mooie springplank gebleken is voor – u kan het al raden – old school thrashmetalbands. Een categorie waar Cobracide zeker toe gerekend mag worden, al bevat deze Inner Aggression zeker en vast ook voldoende moderne invalshoeken! Een band om in het oog te houden!

Tracklist:

  1. Trails Of Destruction
  2. Arrival Of The Dead
  3. Inner Aggression
  4. Schizophrenic Decay
  5. Black Magic (Slayer cover)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X