Epica - Live At Paradiso
Label: Nuclear Blast
80
Hughes Vanhoucke

Epica vierde afgelopen zaterdag haar 20ste verjaardag in zaal 013 in Tilburg, maar we konden er helaas niet bij zijn, er werd geen rekening gehouden met Amped-Up. So be it!
Geen pix of report dus maar wel een review van Live at Paradiso, de opnames van een uitverkochte show in de Nederlandse rocktempel Paradiso (Amsterdam) in mei 2006 tijdens de Consign To Oblivion tour, toen nog in een heel andere bezetting dan nu, inclusief Yves Huts, zoon van Fernand Huts van KatoenNatie en een Coen Janssen met een weelderige haardos.

Als 2021 in het teken stond van Omega dan is 2022 het jaar om terug te blikken op twintig jaar carrière.
De viering van het 20-jarig jubileum is momenteel in volle gang op gebied van heruitgaven van oudere platen via Nuclear Blast met onder andere een box set met vijf lp’s getiteld We Still Take You With Us – The Early Years met daarin hun eerste releases The Phantom Agony, het eerste live album We Will Take You With Us, Consign To Oblivion, en de soundtrack van de Nederlandse prent Joyride, The Score en deze Live At Paradisodie samen op 11 doorzichtige blauwe vinylplaten staan met een beperkte oplage van 500 box sets maar er bestaat eveneens een uitgave met zwarte platen.

Op Live at Paradiso staat een mix van epieke klassieke muziek, metal, death growls en wat gothiek startend met de klassieke intro Hunab K’u waarna een resem nummers gebracht werden uit twee elpees, zijnde de eerste twee The Phantom Agony en Consign To Oblivion die integraal gespeeld werd. Tussendoor werd ook een cover gebracht van Death, meer bepaald Crystal Mountain, en werden drie gastartiesten aan de line-up toegevoegd de tijd van elk één nummer zijnde Amanda Summerville op Solitary Ground en toenmalige Kamelot (opera) zanger Roy Khan (Trois Vierges). Op de allerlaaste track, het titelnummer van Consign To Oblivion, werd Jan Chris de Koeijer van Gorefest op het podium geroepen om de show af te sluiten met Epica.

Epica @ Alcatraz Festival 2021

Live at Paradiso is een hebbedingetje voor elke fan van symfonische metal met extreme metal invloeden en de box lijkt me nog meer een must voor elke fan van Epica. Wie niet aanwezig kon zijn op de verjaardagsfeest in 013 moet nog enkele maanden geduld uitoefenen om ze aan het werk te zien in onze contreien, samen met Apocalyptica. Wat mij betreft beloof ik jullie begin december een show report vanuit Hell & Heaven Festival in Mexico.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X