CB3 - Exploration
Label: Majestic Mountain Records
78
Vanpevenaeyge Carly

Afkomstig uit een kosmisch universum, zijn de experimentele psycherockers CB3 terug met een nieuw ruimteavontuur. In Exploration worden nieuwe dimensies ontdekt met hun unieke sound van heavy rock, kosmische jams en dromerige zang.

Afkomstig uit Malmö, Zweden, is CB3 (AKA Charlotta’s Burning Trio) ongeveer net zo dynamisch en progressief als hardrocktrio’s. De band werkt samen met Majestic Mountain Records voor de release van zijn nieuwe album Exploration en stapelt stilistische en eerbiedige verwijzingen naar artiesten als Hawkwind, Hendrix, Cream en Pink Floyd. Al die tijd banen ze hun eigen weg via verpletterende stoner-grooves, explosieve krautrock en transcendente, geestverruimende psychedelische soundscapes. Doordrenkt met zware psychische jams en nog zwaardere thema’s en verhalende structuren, dient Exploration als de integrale etappe van een bedwelmend ruimteavontuur waarbij de hoofdrolspeler fysiek zijn eigen dagdromen binnengaat; mijmeringen die uiteindelijk een nieuwe werkelijkheid vormen.

Exploration is vijf tracks met vijfenveertig minuten muzikale diversiteit verpakt in een fascinerend pakket. Opener Daydreams is met zijn elf minuten al een ruime binnenkomer over wat er te verwachten staat bij de rest van het album. Stevige stonerrock gitaren met engelen gezang die zoals eerder beschreven een zweverig en dromerig gevoel achterlaat. Het kortste (5.26 min) nummer,Going To the Horizon, kunnen we een beetje vergelijken met de opener maar zonder de psychelische stiltes. In a Rainbow with Friends is een instrumentale soundscapes met snel veranderende baslijnen en een uitgebreid geluidseffectgedeelte met een meeslepende gitaarsolo.

Afsluiter Through Space and Time is een heavy rocknummer dat ruimte biedt voor meer geweldige bas, wat ingewikkelde drumvullingen en Charlotta Andersson bewijst opnieuw dat ze zowel rockgitaar als de jazzachtige akkoorden kan spelen die laten zien dat haar diploma in jazz niet verspild is. En dan is er nog de vooruitgeschoven single To Space and Away. Startend als een zeer aanvaardbaar en radiovriendelijke rocksong krijgen we terug na zo’n dikke 3 minuten psychedelische en geestverruimende soundscapes voorgeschoteld zodat het terug iets moeilijker binnenkomt.

Over timing gesproken. In dezelfde zomer dat de James Webb-telescoop de verbluffende, gedetailleerde schoonheid van de diepe ruimte onthult, brengt CB3 Exploration uit, een luidruchtig en vrolijk album dat het avontuur van reizen door de kosmos viert.

Tracklist

  1. Daydreams
  2. To Space and Away
  3. Going To the Horizon
  4. In a Rainbow With Friends
  5. Through Space and Tome

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X