Conteiner - Light Demolator
Label: Violence In The Veins
78
Vanpevenaeyge Carly

Het Spaanse (Baskenland) trio Conteiner, gevormd in 2016 door leden met noise-rock, underground metal- en improvisatieachtergronden, die ook speelden of momenteel nog lid zijn van bands als Positiva, Killerkume, Meido, Loan, Orbain Unit of Ximel, brengen met Light Demolator hun eerste album op de markt.

Na een titelloze ep in 2018 zijn Iñaki Angulo (gitaar en zang), Unai G. Kortazar (drums) en Mikel Vega (bas) in 2019 gestart met nummers te schrijven voor hun debuutalbum. Een proces dat trouwens een jaar in beslag nam. Daarna kwamen we in een soort van pandemische toestand terecht en was de druk om te releasen ook weg. Waardoor er meer tijd was om hun nummers te perfectioneren. Light Demolator is een conceptplaat geworden met acht tracks en een verzameling van invloeden zoals daar zijn sludge, noise-rock, thrash metal en progressieve rock.

De rode lijn die door het album loopt is een wereldwijd massavernietiging scenario namelijk het licht vernietigen of Light Demolator. En omdat dit niet echt mogelijk is hebben de gasten van Conteiner er maar een verhaal rond geweven met denkbeeldige monsters en andere scenario’s. Met teksten die een dunne lijn vormen tussen humor en serieuze situaties.

Eén van die rare wezens is Gloonomorph, tevens openingstrack van het album. Een denkbeeldig wezen waarvan het meest relevante kenmerk het vermogen is om de zielen van zijn slachtoffers te ontvoeren door het hypnotiserende en bedreigende effect dat wordt gegenereerd door zijn blik in nachtelijke sombere situaties. De huid van Gloonomorph wordt grijs telkens wanneer een ziel wordt ingeslikt en verteerd. Gelukkig klinkt de muziek beter. De combinatie gitaar, bas en drum als basisopstelling blijft altijd een gouden combinatie. Vraag dat maar eens aan Lemmy (indien dit nog mogelijk zou zijn geweest).

Een ander monster is Zahnzatt. Een denkbeeldig dier. Het lijkt op een enorm Birmaans vogelbekdier met vleermuisvleugels en krokodillentanden. Met zijn ruim 5.30 minuten instrumentale klanken ruim de tijd om in uw hoofd een idee te creëren hoe dit dier er zou zien. Outer Signal Clash werd al previewsingle op de markt gegooid. Een track die het vooral moet hebben van de ritmische basakkoorden, diepe growls en screams wanneer het tempo de hoogte in gaat. Titeltrack Light Demolator is misschien wel de snelste track op dit album en afsluiter Black Cabra verlegt zijn grenzen dan in omgekeerde richting en is log, bij momenten traag en zwaar van impact.

In bepaalde nummers horen we ook invloeden van bands als bijvoorbeeld Mastodon. Mooi voorbeeld hiervan is Trainspan en in zekere zin ook Concrete Hook. Al wordt er in dit nummer iets meer geëxperimenteerd en zal er wat meer tijd overgaan om deze track in u op te nemen. Door de grote variëteit aan genres komt Conteiner soms wat rommelig over maar deze Basken hebben zeker potentieel.

Tracklist

  1. Gloonomorph
  2. Outer Signal Clash
  3. Light Demolator
  4. Concrete Hook
  5. Trailspan
  6. Zahnzatt
  7. Let Us Slay
  8. Black Cabra

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X