Hiroe - Wrought
Label: Pelagic Records
80
Vanpevenaeyge Carly

Hiroe (spreek uit als hero-way), is een vijfkoppige instrumentale post-metalband uit Philadelphia USA, gevormd eind 2020 door gitarist en songwriter, Eric Kusanagi.

Hoewel Hiroe een nieuwe band is, zijn de leden muziekveteranen, met ervaring in het touren door de Verenigde Staten, Canada en Japan. Naast het ondersteunen van post-rockzwaargewichten Caspian, Rosetta, The Appleseed Cast, El Ten Eleven, en noiserockarchitecten, waaronder Autolux, The Locust, Tera Melos. Geïnspireerd door Mogwai, Radiohead, My Bloody Valentine, Sunny Day Real Estate, Caspian, Isis, Pelican en Deftones, creëren ze zware, hartverscheurende soundscapes.

Het debuut van het kwintet, Wrought, is een ode aan de veerkracht en kracht van het menselijk individu, met gevoelens van woede, angst en verlies, maar ook hoop, optimisme en zelfontdekking uit de greep van het pandemisch tijdperk. Belangrijkste songwriter Eric Kusanagi legt uit: “ Ik voelde me persoonlijk verloren toen de hele wereld op slot ging. Er was geen stappenplan of handboek over hoe om te gaan met emoties in een dergelijk ongekende situatie. ”

Toen Hiroe besloot om eind 2020 samen muziek te spelen, was Black Mountain het eerste nummer dat in elkaar werd gezet. Bassiste, Jill Paslier, stelde Eric voor om thuis op te nemen. Opnemen was een nieuwe uitdaging voor mij, en Black Mountain is een nummer dat betrekking heeft op het zien van een uitdaging en het aanpakken ervan. Thematisch was de plaat een weerspiegeling van alle emoties waarmee we allemaal te maken kregen toen de wereld sloot We wilden een soundtrack maken voor een pandemie. Dit is tevens de eerste singles die op de wereld is losgelaten.

The Approach werd in mei 2022 als eerste pre-track gereleased en het idee achter deze track was simpelweg om in muzikale vorm gevoelens en emoties over te brengen waar velen van ons tijdens de pandemie mee worstelden: wat is deze nieuwe wereld? Wat moeten we doen? Hoe komen we hier overheen? Letterlijk, hoe benaderen we deze wereld. En zeer recentelijk kregen we een derde track gepresenteerd, Doom Doom. Een nummer over het persoonlijke verlies dat een bandlid heeft meegemaakt tijdens de pandemie.

Hiroe creëert zware, hartverscheurende soundscapes, wat resulteerde in een verpletterend debuut dat een zware, maar met goed geschreven arrangementen en sterke songwriting. Geproduceerd door Mario Quintero (Spotlights/Ipecac Artist), gemixt door Matt Bayles (Caspian, Mono, Russian Circles, Isis, Pelican) en gemasterd door Will Yip (Caspian, Circa Survive). Met Wrought positioneert Hiroe zich als een opwindende nieuwe speler in de zware instrumentale post-metal.

Tracklist

  1. Irusu
  2. The Approach
  3. Everything Is Fine
  4. Black Mountain
  5. Doom Doom

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X