Sicksense - Kings Today
Label : Eigen beheer
82
Vanpevenaeyge Carly

Sicksense. Een nieuwe “superband” met leden uit Chicago, Illinois en Montreal, Canada en hebben een doel vooropgesteld, nl de nieuwe koningen van de nu metal te worden.

Steeds meer (nieuwe) bands gebruiken invloeden van het in de jaren 90 zo populaire genre nu-metal. Sicksense wil zich daar volledig in laten gaan, maar dan met meer groove. En het fenomeen superband wordt ook vaak op een nieuwe band geplakt. Toegegeven, bandleden die al iets bewezen hebben in andere bands en dan samen iets nieuws starten is altijd super. Maar laten we eerst eens kijken over wie we het hebben. Aan de ene kant hebben we Killer V (zang en toetsen maar ook bekend als vocaliste bij The Agonist) en aan de andere kant zanger Rob The Ripper (Stuck Mojo). Laat die twee nu ook nog met elkaar getrouwd zijn en je weet al wie de lakens uitdeelt in Sicksense. Verder hebben we nog gitarist Breakdown Dan, bassist Spot On Sam/SOS en drummer The Trve Cody Taylor.

Sicksense presenteerde onlangs zijn debuut-ep Kings Today, bestaande uit vijf tracks. Explosieve tracks die – zoals we van de nu metal wel gewend zijn – ons terugflitsen naar de jaren 90. Openingstrack en tevens titelnummer Kings Today ontploft, eenmaal de beginakkoorden verdwenen zijn, in een ware bom zoals we die ook kennen bij bands als Korn. Alles is aanwezig, van rap tot cleane zang en zware groove. Kings Today is trouwens de tweede single die het album voorafging. Make Believe had de eer om als eerst nummer op de wereld losgelaten te worden. En direct wordt duidelijk waarom Vicki Psarakis (Killer V) indertijd werd aangetrokken om Alissa White-Gluz te vervangen bij The Agonist. Als zij haar stropt opentrekt, amaai

Forgotten Days is de meest recente single en is meer de nu-metal van de mainstreamband van vroeger, cleane zang en een melodie die zomaar van Linkin Park zou kunnen komen. Soul Snatcher ruikt weer verdacht veel naar Korn, vooral die groove en zwaargestemde gitaren. Afsluiter Heart Of Stone sluit daar perfect op aan, al zijn de raps en zanglijnen dan weer meer Linkin Park. Wat resulteert in een aanstekelijk nummer. Ideaal om deze ep af te sluiten en u te doen smelten voor meer.

De teletijdsmachine van Sicksense werkt perfect en doet je direct het jaren 90-gevoel geven. Liefhebbers van Korn en Linkin Park gaan hier zeker van smullen.

Tracklist

  1. Kings Today
  2. Forgotten Days
  3. Make Believe
  4. Soul Snatcher
  5. Heart Of Stone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X