Spoil Engine – De Kreun – Kortrijk – 28/04/2022
Vanpevenaeyge Carly

Donderdag 28 april jongstleden was een trieste dag voor de fans van Spoil Engine, want die dag werd er afscheid genomen van frontvrouw Iris. Na zeven jaar deel uitgemaakt te hebben van deze metalband, gaat zij haar leven een andere wending geven aan de andere kant van de oceaan. Maar eerst nog een laatste maal een feestje. En om dat feestje compleet te maken had Spoil Engine de nieuwe supergroep Coffin Feeder uitgenodigd om de toeschouwers al een beetje in de sfeer te brengen.

Coffin Feeder is een onheilige alliantie tussen veteranen in de metal- en hardcorescene. Een furieus combo (met leden van Aborted, Leng Tch’e en Fleddy Melculy) spuwt een energieke mix van groove-beladen death metal, grind en hardcore. Coffin Feeder bracht in het najaar van 2021 zijn debuut-ep Stereo Homicide uit en kwam deze dan ook vol woeste overtuiging op het aanwezige publiek loslaten. Na de opzwepende intro Volumes en het daaropvolgende track (van hun nieuwe ep) Plug It In was het startschot gegeven voor een stomende set waarbij het niet lang duurde of de eerste moshpits van de avond waren al een feit. Alle tracks van hun nieuwe worp zaten mooi verdeeld over de setlist om te eindigen met Severed Survival, tevens ook de laatste track van Stereo Homicide.

Sven de Caluwé – Aborted/Ciffin Feeder @ Wilde Westen – Kortrijk

De sfeer zat er dus al duidelijk in toen Spoil Engine aan zijn afscheidsoptreden (van Iris wel te verstaan) begon. Dit was blijkbaar ook waar het publiek zat op te wachten, want zowat alles hebben we zien passeren: moshpits, circlepits, wall of death tot crowsurfers die over ons hoofd passeerden. Het overgrote deel van de nummers kwam uit het laatste album Renaissance Noir. Opener van dienst was de laatste uitgebrachte single Unlock and Release (die origineel een duet is met Björn Strid, maar prachtig opgevangen door Iris).

Iris Goessens – Spoil Engine @ Wilde Westen – Kortrijk

Waarna we een bloemlezing kregen uit hun laatste album en af en toe een track uit hun vorig album Stormsleeper. Hoewel Spoil Engine nu toch al een ruim albumcatalogus heeft, werd er toch gekozen voor een cover van Pantera tussendoor, Yesterday Don’t Mean Shit. Bij de bisnummers kregen we een ingetogen Golden Cage waar Iris alleen startte, maar eens de bandleden het podium vervoegden brak de hel terug los. Als afscheidsnummer vroeg Iris om nog eenmaal te headbangen en met Black Sails was dit dan ook een feit.

Spoil Engine @ Wilde Westen – Kortrijk

Setlist:

 • Unlock & Release
 • Riot
 • Medicine
 • Frostbite
 • The Hallow
 • Hollow Crown
 • Venom
 • Yesterday Don’t Mean Shit (Pantera cover)
 • Disconnect
 • Golden Cage
 • The Void
 • Black Sails

Na afloop nam gitarist Steven ‘Gaze’ de microfoon ter hand om Iris ruim te bedanken voor de zeven jaar dat deze dame de rol van frontvrouw op zich nam. Waarna zij op haar beurt ook nog haar dankbetuigingen uitte en was er nog een ruim fotomoment voor iedereen die dat wenste. Nu is het wachten op wat komen gaat. Ongetwijfeld meer nieuws in de nabije toekomst.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X