Inhuman Nature + Crucified + World Decay / @Asgaard, Gent / 03-04-2022
Ashley Bickx

Sinds medio februari, meer bepaald sinds het versoepelen van de coronamaatregelen, houden Grimm Gent en Jeugdhuis Asgaard er een ‘verschroeiende’ agenda op na. Nagenoeg ieder weekend valt er wel iets te beleven in het anders zo vredige Gentbrugge. Op 3 april mochten de thrashers van Inhuman Nature hun opwachting maken in het kader van hun Europese tournee ter promotie van hun meest recente ep Under The Boot. Het voorprogramma werd verzorgd door het Limburgse World Decay en het uit Kortrijk afkomstige hardcoregezelschap Crucified. Wij tekenden wederom present!

Waar optredens pakweg drie maanden geleden nog compleet ondenkbaar leken, is het vandaag al bijna puzzelen geworden om enig zicht te krijgen op de actueel overvolle concertagenda. Iets waar vele liefhebbers blijkbaar hetzelfde over dachten, want bij aanvang van de show van World Decay oogde Jeugdhuis Asgaard wel zeer verlaten. Vandaar ook dat het startuur last minute nog werd verlaat met een dik kwartier. Zodoende konden de heren van World Decay om 19u15 het beste van zichzelf geven.

World Decay – Ben Vervoort

Een korte babbel met de band na afloop van de show leerde dat World Decay een gloednieuwe crossover thrashmetalband is afkomstig uit het Limburgse. ‘Gloednieuw’ mag gerust letterlijk genomen worden, want de band is volop bezig aan de debuut demo. De show vanavond was dan ook de allereerste show van dit gezelschap, hetgeen we toch altijd een spannend gegeven vinden. Anderzijds vinden we het ook wel steeds een eer om überhaupt het genoegen te mogen hebben aanwezig te zijn op deze heuglijke gebeurtenis. Zodoende mocht World Decay, met de steun van de aanwezige partners, er een stevige lap op geven. De snedige crossover thrash wist meteen de juiste snaar te raken, waardoor de heren zich al vrij snel op hun gemak voelden en alle stress overboord konden gooien. Vooral drummer Bryan Heremans was duidelijk in zijn element en wist met zijn energieke drumstijl aardig wat indruk te maken. De overige twee bandleden, zijnde bassist en frontman Ben Vervoort en gitarist Dries Schouteren lieten zich evenmin onbetuigd. Wat ons betreft een meer dan geslaagd debuutoptreden van deze nieuwe thrasmetalband uit Diepenbeek! Laat die eerste demo alvast maar komen!

World Decay – Bryan Heremans

De volgende band op het programma was Crucified. Een band die niet meteen een belletje deed rinkelen, maar in de hardcore underground blijkbaar een zeer graag geziene act is. De band moest het vandaag evenwel met vier leden zien te rooien, want één van de bandleden bleek met een gips rond te lopen, hetgeen het gitaar spelen uiteraard onmogelijk maakt. Evenwel bleek de band vandaag over 4,5 bandleden te beschikken, want tussendoor mocht de geblesseerde ‘speler’ stevig meebrullen in de microfoon.

Crucified

Deze vocale wisselwerking bleek vanavond niet het enige opmerkelijke te zijn, want Crucified ramde er op een kleine twintig minuten een tiental nummers doorheen, waarop aardig gemosht werd door het aanwezige publiek. Veel woorden maakte de band er bovendien niet direct aan vuil. Crucified is nu eenmaal een pure, old school hardcoreband die lak heeft aan alle ‘geplogendheden’ en steevast haar eigen ding doet. Het aanwezige publiek kon deze opmerkelijke vorm van muziek, présence en attitude duidelijk smaken, want het was bij momenten alle hens aan dek om enige vorm van bierverspilling tegen gaan.

Crucified

Rond 21 uur was het dan tijd voor de hoofdact van de avond, namelijk Inhuman Nature. Deze heren worden met recht en rede gerekend tot het kransje bands dat de laatste jaren gezorgd heeft voor een nieuwe wind binnen het genre, met op kop on meer het onfortuinlijke Power Trip. De stijl van Inhuman Nature valt ontegensprekelijk te bestempelen als thrash metal, maar toch is hardcore nooit echt ver af, vandaar dat we gerust kunnen spreken van crossover thrash metal. Het publiek dat bij Crucified stevig aan het moshen was, zette de ‘dans’ dan ook eenvoudig voort tijdens de show van deze Britten.

Inhuman Nature

In 2019 bracht de band het sterke selftiteld debuutalbum op de markt, waarna in februari 2022 de ep Under The Boot verscheen. Twee sterke plaatjes die vanavond vanzelfsprekend centraal stonden en live volledig tot hun recht kwamen. De nummers werden (opnieuw) aan een rotvaart aan de man gebracht, waardoor er weinig ruimte was om even op adem te komen. Naar het einde van de set bracht de band nog een geslaagde cover van de Judas Priest klassieker Breaking The Law, waarna er met het ijzersterke Taste Of Steel een einde kwam aan een meer dan degelijk show, die er jammer genoeg al na een kleine veertig minuten op zat. De muziek van deze heren smaakt gewoonweg naar meer. Inhuman Nature zal vanavond ongetwijfeld wat nieuwe zieltjes gewonnen hebben, want gedurende de avond passeerde er aardig wat merchandise over de toonbank. Voor wie de show van deze avond gemist had, kon daags nadien ook nog terecht in het Antwerpse Music City. Het verslag van die avond moeten we u echter onthouden. Na drie loodzware, doch zeer fijne avonden was het spreekwoordelijke vat volledig af. En dan moest de werkweek nog beginnen…

Inhuman Nature

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X