Aeveris (Try-Out) / @ Asgaard, Gent / 04-03-2022
Ashley Bickx

Aeveris is een gloednieuwe metal(core)band uit West-Vlaanderen, bestaande uit leden die stuk voor stuk hun strepen in de vaderlandse metalscene al lang verdiend hebben. De honger van deze heren was blijkbaar nog lang niet gestild, hetgeen geleid heeft tot de geboorte van Aeveris. Na de release van enkele veelbelovende singles stonden eind februari – begin maart enkele try-out shows op de planning. Na een allereerste show in Brugge passeerde de band op 4 maart in Gentbrugge, waar halt gehouden werd in Asgaard. Wij waren maar al te graag van de partij om deze (tweede) try-out show van een passend verslag te voorzien.

Ondanks het feit dat de show vanavond pas de tweede show uit de geschiedenis van Aeveris is, was er toch aardig wat volk afgezakt naar Gentbrugge. Niet geheel verwonderlijk trouwens, want zoals reeds werd aangehaald, bestaat deze band uit leden van gerespecteerde bands, waaronder Fields Of Troy, Thorium en Lethal Injury. Toch ook niet bepaald kleine garnalen.

De eerste ep van Aeveris is ondertussen verkrijgbaar op de shows zelfs. De derde single Center Point zal officieel worden uitgebracht op vrijdag 18 maart. Een reden te meer om de sociale mediakanalen de komende week goed in het oog te houden! De show zelf werd verdeeld in twee delen. Eerst stond uiteraard het eigen werk van de band centraal, waarbij de reeds uitgebrachte singles Shapeless en Segregating The Wicked op overtuigende wijze live werden voorgesteld, aangevuld met de nog te verschijnen single Center Point. Op muzikaal gebied was er werkelijk geen speld tussen te krijgen, waarbij niets deed uitschijnen dat vanavond pas de tweede try-out op het programma stond. De strakke metalcore denderde door Asgaard, waarbij frontman Louis Soenens nogmaals zijn vocale klasse etaleerde.

Foto: Tom Van Meerssche

 

Na een twintigtal minuten zat het eerste deel van de show er op. Gelukkig had de band nog wat covers in petto, waaronder een strakke versie van Slipknot’s Duality, hetgeen de zaal nog wat meer deed daveren. De covers waren zeker en vast niet lukraak gekozen, want met de combinatie van de eigen nummers en de covers maakte Aeveris duidelijk dat er op muzikaal en vocaal gebied heel wat potentieel aanwezig is.

Kort maar uitermate krachtig. Zo valt de passage van Aeveris nog het best van al te omschrijven. Nagenoeg iedereen liep na de show met een brede lach op het gezicht rond waarbij maar één vraag centraal stond: “we want more, en snel!” Wie de voorbije afspraken in Brugge en Gentbrugge gemist heeft, krijgt op 25 maart een herkansing, want dan zullen deze heren met de support van het Gentse State Of Awakening het Oostende Jongerenmuziekcentrum OHK onveilig maken. Ga dat vooral zien, want Aeveris is echt wel een band om in het oog te houden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X