Fetal Blood Eagle - Indoctrinate
Label: Listenable Records
80
Ashley Bickx

Aan debuutplaten van eigen bodem alvast geen gebrek de voorbije twee maanden. Zo konden we ons recentelijk onder meer verwarmen aan de eersteling van zowel Schizophrenia en Cobra The Impaler. Voeg daar maar gerust Fetal Blood Eagle aan toe, want op 25 februari verscheen met Indoctrinate – u hoort mij al aankomen – het allereerste wapenfeit van deze met enige zin voor overdrijving pas opgerichte brutal deathmetalband. Het Franse label Listenable Records aarzelde geen seconde om naast Cobra The Impaler ook Fetal Blood Eagle een mooi contract aan te bieden. De rest is geschiedenis.

Fetal Blood Eagle zag pas het levenslicht in 2021, maar kan en mag ondertussen niet meer beschouwd worden als een debutant binnen het genre. De reden hiervoor is vrij eenvoudig: Fetal Blood Eagle bestaat namelijk uit vijf muzikanten die kunnen teren op een jarenlange, muzikale ervaring met uiteraard een zekere Sven De Caluwé op kop. Naast uiteraard Aborted en Coffin Feeder had deze man blijkbaar nog wel enkele gaatjes in zijn agenda om zijn schouders onder een nieuwe project te zetten. je moet het de man maar nageven, want Fetal Blood Eagle is allerminst een louter zijprojectje…

Op deze Indoctrinate krijg je als luisteraar een portie hondsbrutale death metal voor de kiezen. Dit mag allerminst een verrassing heten, want van wie deel uitmaakt van Aborted kunnen we ons onmogelijk verwachten aan pakweg power metal of old school heavy metal. Neen, als een goede schoonmaker blijven deze heren trouw aan roots, hetgeen resulteert in een debuutplaat die bol staat van de technische vaardigheden en muzikale ervaring.

 

Wie van mening is dat Aborted de laatste jaren net iets te veel is beginnen experimenteren richting het meer zwartgeblakerde werk, zal zich absoluut geen buil vallen aan deze Indoctrinate. De tien aanwezige nummers zijn eerder kort, maar uitermate krachtig en staan garant voor straight in your face death metal zonder al te veel tierelantijntjes. Met nummers als Hate Fucked Face, Abortion Dumpster Overload en Injected Larvae Of The Hive Mind windt de band er zeker geen doekjes om. Gevoelige zieltjes kunnen maar beter de oordoppen bij de hand houden, want deze plaat mag geheel terecht het label ‘parental advisery’ opspelden.

Met een speelduur van een dik halfuur hoeft het niet te verbazen dat de nummers er stuk voor stuk vlotjes doorvliegen. Tussen al het geweld door gooit de band er op het einde van het nummer Only Meth Is Real nog wat onderbroekenhumor tegenaan, wat het ideale rustpunt vormt alvorens het tweede deel van deze uiterst agressieve plaat aan te vatten. Verder krijg je als luisteraar niet meteen veel ademruimte, maar laat net daar de kracht van deze Indoctrinate in schuil gaan. Vanuit deze optiek kunnen we dit fijne plaatje nog het best van al omschrijven als een moderne versie van een old school deathmetalplaat uit eind jaren ’80, begin jaren ’90. Het geniale artwork kan al meteen als een kanshebber voor de award voor artwork van het jaar 2022 worden beschouwd. Het ideale plaatje om deze woelige tijden mee door te komen.

Tracklist:

  1. Necromorphic Illumination
  2. Hate Fucked Face
  3. Razorwire Communion
  4. Caverns Of Deformulated Flesh
  5. Only Meth Is Real
  6. Devoid Of Corrosive Form
  7. Abortion Dumpster Overload
  8. Injected Larvae Of The Hive Mind
  9. Decompression Disembowelment
  10. Cinder Block Suicide

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X