Detest - We Will Get What We Deserve
Label: Emanzipation Records
68
Ashley Bickx

Het Deense Detest draait officieel al meer dan dertig jaar mee, ware het niet dat de band er tussen 1996 en 2013 voor meer dan 17 jaar de brui aan gegeven heeft. Ook na de reünie in 2013 bleek er aanvankelijk niet veel van in huis te komen, want het duurde maar liefst tot 2019 vooraleer er nieuw werk van de band werd uitgebracht onder de vorm van een EP genaamd A Moment Of Love. Ondertussen lijkt de trein dan toch vertrokken te zijn, want op 10 december mochten de fans na ruim 27 jaar eindelijk die langverwachte tweede langspeler in fysieke, dan wel digitale ontvangst nemen. Of We Will Get What We Deserve te bestempelen valt als één van de comebackplaten van het jaar 2021, lees je hier!

Wie tot voor kort nog niet gehoord zou hebben van dit gezelschap hoeft zich uit eventuele schaamte absoluut niet onder een steen te verschuilen. Ook ondergetekende had namelijk nog nooit van de band Detest gehoord. Gelet op het zeer bescheiden oeuvre hoeft dit natuurlijk niet te verwonderen. Bovendien kunnen we als liefhebbers van het genre op deze manier nog steeds verrast worden door muzikale ontdekkingen, hetgeen telkenmale een fijn gevoel weet op te wekken.

Detest is zeker geen muzikale teleurstelling. Daarvoor zijn er al een resem andere bands de revue gepasseerd. Detest bestaat namelijk uit muzikanten die stuk voor stuk hun strepen reeds hebben verdiend in de underground deathmetalscene. Aan ervaring geen gebrek met andere woorden, hetgeen resulteert in een solide album, waarbij je als luisteraar alle traditionele ingrediënten voor een deathmetalplaat kan terugvinden.Wat dat betreft slaat dit triumviraat de bal zeker en vast niet mis.

 

Detest staat dan ook garant voor een dosis old school death metal naar de Amerikaanse school. Invloeden van bands als Malevolent Creation, Cannibal Corpse en andere monsterlijke entiteiten liggen er toch wel vingerdik op. Enerzijds heeft dit tot gevolg dat We Will Get What We Deserve op geen enkel ogenblik teleur stelt en meteen zeer herkenbaar in de gehoorgang ligt. Anderzijds moeten we ook durven stellen dat dit plaatje op geen enkel ogenblik met een rake uppercut weet uit te pakken. Als luisteraar weet Detest je nergens echt bij de edele delen te grijpen, waardoor deze plaat , zij het genietbaar, van nummer naar nummer voortkabbelt en voorbij is vooraleer je er als luisteraar erg in hebt.

Ondanks het feit dat het verrassingseffect niet echt bijster hoogt ligt, moeten we ook niet overkritisch durven zijn. We Will Get What We Deserve is in de kern namelijk een meer dan genietbare plaat, gemaakt door een groep muzikanten die perfect weet hoe traditionele death metal hoort te klinken. Indien de komende week de verveling ergens om de hoek zou komen loeren, kan u dit kleinood zeker en vast een draaibeurt geven!

Tracklist:

 1. This Is The End
 2. The Process Of Doom Is On
 3. Red Is All I See
 4. We Will Get What We Deserve
 5. Something You Disgrace
 6. Start All Over
 7. Fear Attracts The Fearless
 8. The Solution
 9. Vengeance Is Mine
 10. You Wish
 11. I Always Knew

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X