Carrion + Crux Tenebris / @ Asgaard, Gent / 13-11-2021
Ashley Bickx

“Dat we nog lang mogen mogen en nog goed kunnen kunnen”. Een schitterende levenswijsheid, want medio november neigt de (r)overheid onder het mom van een vierde golf de cultuursector nog maar eens te gaan boycotten. We kijken ondertussen al niet meer op van een leugenachtige belofte van onze regeringsleiders – of regeringslijders zo u wil – meer of minder. Nu de internationale bands hun internationale doortochten nog maar eens hebben uitgesteld, houden we het al eens graag wat dichter bij huis. Zo organiseerde het label Helheim Records op 13 november een heuse death night met twee stevige bands van eigen bodem op de planning. Enerzijds Crux Tenebris en anderzijds Carrion. Place to be was het gezellige, maar toch ruime Asgaard in Gentbrugge. Aangezien we een portie death metal zeker kunnen smaken, stuurde Amped-Up opnieuw twee gezanten op pad om deze mooie avond van sfeerbeelden en een verslag te voorzien.

Naar goede gewoonte arriveerde ondergetekende ruim op tijd in Asgaard. Niet alleen om niets te moeten missen van de bands in kwestie, maar eveneens om ruim te kunnen genieten van de aanwezige, toch wel ‘exotische’ bieren die ter plaatse worden aangeboden. Zo staan bijvoorbeeld de bieren van Amorphis, Mysticuum, Off The Cross en My Dying Bride op de kaart aan zeer schappelijke prijzen. Bovendien zijn deze bieren stuk voor stuk zeker te pruimen. Alleen al om deze reden zakken wij, van Amped-Up, maar al te graag af naar Gentbrugge.

 

Crux Tenebris

Maar genoeg gepalaverd over de omkadering. Tijd om te focussen op het aspect ‘muziek’. De eerste band die de festiviteiten mocht openen was het uit Geraardsbergen afkomstige Crux Tenebris. Een vrij recent opgerichte duistere deathmetalband die vorig jaar met Incinerated Minds een aardig langspeeldebuut wisten uit te brengen. Aan de podiumpresence zal het alvast niet gelegen hebben: alle bandleden waren rondom de ogen van prima maquillage voorzien, waarbij het leek of de band, inzonderheid frontman Ken Van Der Cruyssen, net was weten te ontsnappen uit de lokale psychiatrische instelling.

Ken van der Cruyssen – Crux Tenebris @ JH Asgaard – Gentbrugge

Van bij de brute opener Demon Heart Bleeds spatte het spelplezier er van af. Het feit dat Asgaard reeds van bij de start goed vol gelopen was, zal hier ongetwijfeld ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Enkel het geluid knalde initieel toch wat te scherp door de boxen, waarbij vooral de gitaren net iets te luid in de mix stonden. Crux Tenebris speelde zeer strak, waarbij de gitaristen op tijd en stond aardig wisten te excelleren, terwijl bassist Branco Fock tussendoor de ruimte kreeg om het publiek te trakteren op enkele flitsende bassloopjes.

Alex van der Cruyssen @ JH Asgaard – Gentbrugge

Setlistgewijs werd er stevig geput uit de debuut-ep No Soul, No Decay en tevens uit het langspeeldebuut Incinerated Minds. Zeg maar gerust ‘stevig’ want de band kreeg alle tijd om het aanwezige publiek te trakteren op een stevige portie duistere death metal. Net op het moment dat we het einde van de show zouden verwachten, kondigde de band doodleuk aan nog enkele bisnummers te gaan spelen, hetgeen zeer positief werd onthaald. Trials And Witchery en afsluiter Abuse deden de handen aardig op elkaar gaan, waarna de band het aanwezige publiek uitgebreid bedankte om reeds ‘vroeg’ af te zakken naar Gentbrugge.

Jens Novotni @ JH Asgaard – Gentbrugge

Carrion

Na een uitgebreide soundcheck trapte Carrion met Mutilation opeens onverwacht de show op gang op een moment dat nog heel wat aanwezigen rustig aan het keuvelen waren. Aan intro’s en gedimde lichten doen deze heren duidelijk niet mee. Zelfs de ervaren fotografen waren initieel aan het twijfelen of ze nu nog aan het kijken waren naar de soundcheck of effectief naar de show. Van een opmerkelijk begin gesproken, des te meer aangezien Time To Suffer nochtans van start gaat met een sfeervolle intro So It Begins.

Sven Van Severen – Carrion @ JH Asgaard – Gentbrugge

Eens iedereen bij zijn positieven gekomen was, kon het feestje gelukkig echt van start gaan. De sterke plaat Time To Suffer mag ondertussen al drie kaarsjes uitblazen, maar heel veel werd er natuurlijk om gekende redenen nog niet getourd ter promotie van deze plaat. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Time To Suffer vanavond centraal stond, waarbij het publiek zeer strakke versies van onder meer Urge, Plague en Gingergrind voorgeschoteld kreeg.

Mathieu Vander Vennet – Carrion @ JH Asgaard – Gentbrugge

Tussendoor gooide de band er nog twee nieuwe tracks tegenaan. Veel informatie werd er evenwel niet losgelaten. Zo werden de nieuwe tracks doodleuk aangekondigd als new track 1 en new track 4… Wij raden alvast aan om de Facebookpagina van Carrion de komende weken/maanden goed in het oog te houden, want de eerste kennismaking met het nieuwe materiaal was hondsbrutaal. Laat dat nieuwe werk maar komen!

Jan Van den Berghe – Carrion @ JH Asgaard – Gentbrugge

Na een klein uur kwam er met de ‘hitsingle’ Defiled Sanity een einde aan een brute show, waarbij Carrion en bij uitbreiding drummer Nico, overduidelijk in bloedvorm verkeerden. De band werd getrakteerd op een luid applaus, waarna het aanwezige publiek opnieuw kon gaan genieten van alle lokale en minder lokale (band)bieren van de kaart.

Nico Veroeven – Carrion @ JH Asgaard – Gentbrugge

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X