Zingem Beeft 2021, een preview
Vanpevenaeyge Carly

Na een noodgedwongen sabbatjaar zal op 6 november terug de grond beven in het Oost-Vlaamse Kruisem, meerbepaald deelgemeente Ouwegem. Op die datum vindt terug het metalfestival Zingem Beeft  plaats. Met een verscheidenheid aan bands en evenveel subgenres belooft het wederom een leuk feestje te worden.

De editie van 2019 was nog beperkt tot vier bands; in 2021krijgt het festival een update en telt zes bands. En het mooie aan dit indoorfestival is dat ze tijdens al de vorige edities de traditie hoog hebben gehouden om een verscheidenheid aan subgenres te brengen. Dus krijgen we dit jaar voor elk wat wils.

 

 

Our Common Sense mag met zijn post-metal, die doordrenkt is van stoner, doom en slugde, het feestje op gang trappen. Met hun debuutalbum Harbringer Of Calamity, dat uit gebracht wordt door Wormholedeath Records, onder de arm, zijn ze klaar om een eerste maal de schaal van Richter te doen stijgen.

 

 

Een tweede dreun zal op rekening van Temptations For The Weak zijn naam mogen geschreven worden. Deze band uit de buurt van Antwerpen brengt een energieke set met headbangriffs en moshpitmaterie. Misschien krijgen we al een voorproefje van het op stapel staande album, Fallen From The Stars. Voor de fans van Gojira, Lamb Of God, Sylosis, …

 

 

Splendidula is als laatste bijgekomen op de affiche. De band met oorsprong in Genk, maar tegenwoordig Temse als thuisbasis heeft, brengt een fijne mix van doom, sludge en stoner. Eveneens zijn de combinaties van de hemelse engelenzang van frontvrouw Kristien meesterlijk afgewisseld met grunts. Net zoals veel bands heeft ook Splendidula een nieuw album te promoten, Somnus.

 

 

Tijd voor een beetje metalcore. Dit jaar gebracht door het Waalse Komah, uit de buik van Bergen. Deze gasten gaan ongetwijfeld De Griffel op zijn grondvesten doen daveren. Je krijgt een explosieve cocktail van metal en aan de kracht en de chirurgische precisie van Komah word je verslaafd. En indien alles goed gaat krijgen we Jonas Sanders aan het werk te zien, eveneens vaste drummer van de NY hardcoreband ProPain.

 

 

Het Belgische stonerrockkwartet Fire Down Below mixt fuzzy woestijnriffs met 90’s grunge and heavy psych en creëert zo een unieke sound, waarin stoner/doom heaviness gekoppeld wordt aan gevoel voor melodie en een krachtige stem. Getekend  bij het Amerikaanse Ripple Music en kan al een serieus palmares voorleggen aan bands waarmee ze het podium gedeeld hebben. Fans van Kyuss, Soundgarden, Tool,Red Fang, … gaan hier zeker van smullen.

 

 

Thurisaz – de beste avant-garde metalband van België – sinds 1997 – speelde meer dan 500 shows in meer dan 30 landen (Europa, VS, India, …). Met zijn jarenlange ervaring heeft Thurisaz een solide en dynamische livereputatie opgebouwd. Ze speelden verschillende festivals (Graspop, Metaldays, Chicago PowerFest, SWR-Fest, …) en toerde met internationale headliners als Novembers Doom, Saturnus, Sabaton. Bovendien gewapend met hun vijfde studioalbum Re-Incentive en een prachtige generale repetitie op Alcatraz Festival.

 

 

Als uitsmijter mag Dj Venhill nog eens de zaal naar een laatste hoogtepunt brengen met een spetterende afterparty.

 

 

Reden genoeg om op zes november af te zakken naar de Vlaamse Ardennen. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.zingembeeft.be/tickets-zb of in de lokale horecazaken in buurgemeente Huise café De Vaderlander en cafe Tonneke.

Meer info vindt je op www.zingembeeft.be en https://www.facebook.com/events/2676047282725430

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X