Fulanno - Hash Negro en las Misas Funebres
Label: Regain Records
78
Vanpevenaeyge Carly

Fulanno, afkomstig uit Coronda, Argentinië, werd opgericht in 2010 en werd al snel een cult-item in de stoner-doomscene met zijn debuutalbum, Hash Negro en las Misas Funebres, na de superbeperkte cd-r-release in 2016. Vertaald in het Nederlands geeft dat “zwarte hash voor uitvaarten/begrafenissen”. Het stoner-trio pompt hier uitzonderlijk zwavelhoudende, strikt binnen de grenzen stoner/doom die niet voor bangeriken is – noch voor genretoeristen. Dit is het echte spul, uitgedeeld met een sterkte van 666%, en het is verdomd afstompend.

Later volgde nog Velas Negras in 2018 en vorig jaar hun derde langspeler, Nadie Está a Salvo del Mal maar nu ze onder de vleugels vallen van Helter Skelter Productions /Regain Records wordt hun debuutalbum Hash Negro en las Misas Funebres wereldwijd uitgebracht.

Hou je klaar voor misschien wel het meest vetste, logge en van distortion voorziene stoner metal op deze aardbol. Dit is stoner op het randje (desert-stoner maar dan ergens diep in een grot verscholen), doom maar naar het occulte alles bijeengehouden door een stem die recht uit een graftombe naar boven komt.

Op bepaalde momenten herkennen we ergens High On Fire of Ufomammut in de nummers maar Fulanno kan dit door middels van wat psychedelische invloeden terug hun eigen richting doen opgaan. Bovendien versterken ze het gevoel van een begrafenissfeer in bepaalde tracks nog meer door gesproken tekst aan het titelnummer toe te voegen en zo duistere sfeer te creëren. Of een echo die het einde van Osciloscopio vervoegt.

Hordas start dan weer met een ijzige gil van een vrouw waarna het samenspel van gitaar en bas begint en je je afvraagt, waar begint de gitaar en eindigt de bas of andersom. Zo traag en laag gestemd dat er volgens mij maar enkel de twee dikste snaren op die instrumenten nog aanwezig zijn.

Voor sommige zal dit een zeer eentonige plaat zijn, voor andere de max, feit is: Hash Negro en las Missas Funebres is zware kost. Maar als je de moeite doet om dit album enkele malen te beluisteren ontdek je doorheen al de vervormingen en doom steeds weer nieuwe elementen, wat Fulanno dan weer een band maakt om verder in de gaten te houden.

Tracklist:

  1. En Tu Nombre
  2. Hash Negro en las Misas Funebres
  3. Oscilocopio
  4. Hordas
  5. Perfume Postumo

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X