Die Krupps - Songs From The Dark Side Of Heaven
Label: Oblivion
78
Vanpevenaeyge Carly

De Duitse industrial/newwaveband Die Krupps had zijn hoogtepunt in de jaren negentig. De band die oorspronkelijk een veredelde newwaveband was combineerde op een bepaald moment het genre met het hardere gitaarwerk en kwam zo in het vizier van de metalscène en meer bepaald de fans van de industrial metal. Met hun “nieuw” album, Songs From The Dark Side Of Heaven, willen ze terug gaan naar hun roots en eren ze hierbij hun voorbeelden en helden van toen.

Songs From The Dark Side Of Heaven is in feite niets meer maar ook niets minder dan een coveralbum met tracks van bands van in de jaren 70, begin de jaren 80. De echte metalfan gaat hier zeker zijn gading niet in vinden maar voor wie graag nog eens naar het verleden wil gekatapulteerd worden, en geef toe, we zijn allemaal wel in onze jeugd een beetje new wave geweest (als het maar zwart en donker was), zal dit album een zalig vleugje nostalgie zijn.

Opener The Number One Song In Heaven is origineel van het Amerikaanse Sparks (ook al een band met een kantje af). Chinese Black is een cover van The Neon Judgement. Een band van eigen bodem die bovendien nog eens wordt voorzien van de gastvocalen van Jyrki69 (The 69 Eyes). Whip It is een nummer van de Amerikaanse rockband Devo en Don’t Fear The Reaper (Blue Öyster Cult) is een metalklassieker die voorzien wordt van een zwart jasje en bovendien nog eens wordt bijgestaan door James Williamson van The Stooges.

To Hell With Poverty is van de Engelse punkbank Gang Of Four en op de versie van Die Krupps komt Big Paul Ferguson (Killing Joke) een handje toesteken. The Stranglers worden dan weer gecoverd met hun nummer No More Heroes en ook hier schiet er iemand ter hulp om het nummer de nodige aandacht te geven. Niemand minder dan Ross The Boss (Manowar, Ross The Boss).Een donkere versie van Queen’s Another One Bites The Dust en Marilyn Dreams van de Britse newwaveformatie B-Movie behoren blijkbaar ook tot de helden van Die Krupps. Als men new wave zegt kan je blijkbaar niet rond Fad Gadget heen. Zodus covert Die Krupps Collapsing New People. Wijselijk genoeg is er niet ver van het origineel afgeweken. Sterke tracks hoeven geen grote veranderingen. Afsluiter New York (origineel door MCL is origineel een technonummer maar in de verKruppste versie nijgt die heel erg naar Headhunter van Front 242.

Zelfs het uitzicht van de hoes straalt retro uit en doet erg denken aan Dark Side Of The Moon van Pink Floyd. Officieel noemt Die Krupps dit zijn eerste coverplaat (de tributeplaat van Metallica niet meegerekend) en geeft ons een leuk inzicht in de inspiratiebronnen van deze Duitse industrial/newwaveband.

Tracklist

  1. The Number One Song In Heaven
  2. Chinese Black
  3. Whip It
  4.  (Don’t Fear) The Reaper
  5. To Hell With Poverty
  6. No More Heroes
  7. Another One Bites The Dust
  8. Marilyn Dreams
  9. Collapsing New People
  10. New York

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X