Scarved - Flashback
Label : Sleazy Rider Records
81
Vanpevenaeyge Carly

Scarved is een female fronted rockband uit België, die zich muzikaal beweegt op de dunne lijn tussen rock en metal. Enerzijds geïnspireerd door de classic rock uit de jaren ’70 en anderzijds door diverse stromingen in de hedendaagse rock en metal.

Scarved wordt in januari 2013 opgestart door zangeres Caro Verboven en Luc van Dessel (gitaar), samen met Wim Wouters op bas en Geert Marien op drums. In mei 2014 tekent de band een wereldwijde recorddeal bij het Griekse rock- & metallabel Sleaszy Rider Records en enkele maanden later komt de eerste full album Dynamite op de markt; een tweede album, Lodestone, volgt in mei 2017. Het derde album wordt gepland voor eind 2019, echter door omstandigheden worden zowel Geert als Wim genoodzaakt om de band vroegtijdig te verlaten. Nieuw bloed werd gevonden in Vincent De Laat (bas) en Kjell De Raes (drums).

De geplande release van het derde album, Flashback, werd aanvankelijk uitgesteld naar de zomer van 2020 maar de Covid-19-pandemie besliste er anders over. Uiteindelijk kunnen de opnamen begin 2021 worden afgerond en kan het derde album gereleaset worden. Ondanks de titel is dit helemaal geen herinnering naar het verleden maar, mede dankzij de nieuwe bandleden waait er een nieuwe frisse wind door Scarved. Al kan de titel ook een verwijzing zijn naar hun liefde voor de classic rock. 10 nummers en goed voor een drie kwartier onvervalste old school hardrock.

Een baslijn opent de debatten op Fly waarna we er stevig invliegen met een sound die ons direct doet terugdenken aan onze jeugd (inderdaad, we zijn ook niet meer van de jongste) en de tijd van de NWOBHM. De titeltrack start als een nummer die ook op een tracklist van Saxon zou kunnen staan. Schizofrenic heeft dan wat Bon Jovi-invloeden, zeker bij de start van de track. Terwijl Nightshift het tempo iets laat dalen, worden de registers in Poison Kiss terug opengetrokken en spat de energie er terug af. Head Over Heels legt de lat trouwens nog iets hoger en neigt naar de vroegere Judas Priest. Enig verschil is misschien het stemgeluid van Caro dat wel wat lager ligt dan de falsetstem van Rob Halford.

Wat geen afbreuk is van Caro’s vocalen, want op Rising Soul komt deze prachtig naar boven. Dat wordt nog maar eens bevestigd op de ballade Lost In Space. Zeer breekbaar en sensueel. Lockdown is een uptempo-nummer over het virus dat ons nu al geruime tijd in ballingschap doet leven. Met teksten die er niet om liegen.”Now you die you fucking monster,burn in hell you evil creep. Get of, go back to sleep”. Eindigen doet Scarved met een track die herinnert aan die rocknummers die eind jaren 80, begin de jaren 90 op ons werden losgelaten van bands van aan de andere kant van de oceaan

Scarved heeft met Flashback een plaat uitgebracht waarmee je terug gecatapulteerd wordt naar de classic rock uit de jaren 70, 80. Ze hebben inmiddels al de affiche gedeeld met o.a.: Tygers Of Pan Tang, Doro, Symphony X, Ad Vandenberg ’s Moonkings, Nazareth, A/D Saxon, The Dead Daisies, Lee Aaron,  e.a. Toch geen kleine namen voor een band uit ons Belgenland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X