Oceans - We Are Not Okay
Label: Nuclear Blast
83
Vanpevenaeyge Carly

De Berlijnse post-deathmetalband Oceans (niet te verwarren met het eveneens uit Berlijn afkomstige The Ocean) heeft van de pandemie gebruik gemaakt om tussendoor even een ep uit te brengen. Met als overkoepelend thema depressie en psychisch lijden. In samenwerking met een Duitse verenging die zich inzet voor mensen met onderliggende aandoeningen, The Ocean In Your Mind.

Vier nummers telt We Are Not Okay, goed voor een speeltijd van een goede 16 minuten. Drie van de vier composities gaan over voorgenoemde onderwerpen en één nummer, het afsluitende Shark Tooth, heeft een optimistischer inzicht, met de bedoeling om zich opnieuw uit de afgrond te kunnen klimmen en het licht aan het einde van, de tunnel te zien.

Een wanhopige vrouwenstem zet de toon in We Are Not Okay, opener en tevens titeltrack, waarna de hel losbarst. De screams van frontman Timo Rott en barst in alle hevigheid los. Afgewisseld met cleane zang en een herkenbaar refrein dat op een brutale manier uit elkaar getrokken wordt. De schurende stem van Andy Dörner (Caliban) maakt het geheel alleen maar donkerder en grijpt je nog meer bij de keel. Everyone I Know Is Broken heeft een rustige start met een stem die wat lijkt op de stem van David Gold zaliger (frontman van Woods Of Ypres) waarna het tempo de hoogte ingaat en wat weg heeft van Deftones (in het verleden heeft Oceans een nummer van deze band gecoverd)

Wie is die man in de spiegel vragen ze zich af in Voices, Een track over stemmen in uw hoofd en schizofrenie. Cleane vocalen afgewisseld met schurende, schreeuwende uithalen. Ook in dit nummer worden de vocalen versterkt door een gastzangeres. Lena Scissorhands van de Moldavische metalcoreband Infected Rain schreeuwt in deze track het nummer naar een ander niveau. Zoals eerder vermeld is afsluiter Shark Tooth van een ander kaliber. Toch is dit een positief nummer aan de hand van de tekst, muzikaal blijft Oceans zijn stijl aanhouden. Wat begint als een vrolijk deuntje met bijhorende zanglijnen, wordt krachtig verscheurd door de gastbijdrage van Christoph Wieczorek van de post-hardcoreband Annisokay.

We Are Not Okay is een aardig pandemietussendoortje van Oceans met een thema die in deze barre tijden zeer actueel is. Voor wie zuiver voor de muziek opteert zit hier zeker ook op zijn plaats. Post metal gecombineerd met wat death afgewisseld met  zuivere metalfragmenten is best te pruimen.

Tracklist:

  1. We Are Not Okay
  2. Everyone I Love Is Broken
  3. Voices
  4. Shark Tooth

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X