Hideous Divinity - LV-426
Label: Century Media Records
80
Ashley Bickx

Het gaat hard voor het Italiaanse gezelschap Hideous Divinity. Amper een dik jaar na de release van het uitmuntende Simulacrum, krijgen de liefhebbers van een dosis technische death metal om U tegen te zeggen een nieuw werkstuk voor de kiezen. Deze keer geen volwaardige langspeler, maar wel een drie nummers tellende ep, genaamd LV-426, die wederom zal verschijnen via Century Media Records. Wie na het aanhoren van de letter- en cijfercombinatie LV-426 spontaan begint te watertanden, omcirkelt 23 april maar al beter in zijn of haar papieren, dan wel digitale agenda.

Wegens uiteenlopende redenen is de release van Simulacrum eind 2019 jammer genoeg aan mij voorbij gegaan. Mea culpa. Een ‘clear error’ die ik geen tweede maal wou begaan. Het was dan niet alleen voor mij, maar ongetwijfeld voor alle fans een aangename verrassing om vast te moeten stellen dat Hideous Divinity een goede werkethiek hoog in het vaandel draagt en amper anderhalf jaar na de release van Simulacrum al komt aanzetten met een vervolg.

Een vervolg dat drie volwaardige nummers kent en waarbij Hideous Divinity een heel divers muzikaal palet laat horen. LV-426 maakt, zonder al te veel in detail te treden, deel uit van het Alien Vs. Predator universum, en staat gekend als een van de drie manen van de planeet Calpamos. Wie het hoort donderen in Keulen is alvast niet alleen, maar qua concept kan dit wel tellen.

Op muzikaal gebiedt vertaalt dit interessante concept zich in twee volwaardige nummers plus een cover. Wat de twee nagelnieuwe nummers betreft valt enerzijds op dat Hideous Divinity rotsvast voortbouwt op de eigen muzikale basis, maar dat ze deze basis op een vlotte wijze weten te verbreden. Zo doet opener Acheron, Stream of Woe initieel zeer bombastisch aan, alvorens compleet te fulmineren, waarbij de blastbeats aan een razend tempo voorbijvliegen. Het filmische gevoel past perfect bij het concept dat deze Italianen uitgewerkt hebben.

Chestburst is dan weer meer ‘straigt in the face’, waarbij het niveau van agressie en brutaliteit naar de hoogst regionen worden gekatapulteerd. De invloeden van Aborted zijn nooit veraf – het feit dat bassist Stefano Franceschini in beide bands actief is zal hier ongetwijfeld in meespelen – maar desondanks beschikt deze ‘afgrijselijke goddelijkheid’ al sinds jaar en dag over een eigen identiteit.

Met de Coheed And Cambria cover Delirium Trigger is Hideous Divinity er bovendien met verve in geslaagd om een nummer uit een compleet verschillend genre zich volledig eigen te maken, waardoor je als luisteraar zelfs niet eens beseft dat je naar een cover zit te luisteren. De strot van de schijnbaar vitriool gorgelende frontman Enrico Di Lorenzo zorgt natuurlijk automatisch al voor de nodige dosis peper en zout.

LV-426 is een prima ep geworden, waarmee Hideous Divinity bewijst dat de muzikale en conceptuele paden nog lang allemaal verkend zijn. Nu maar hopen dat een nieuwe volwaardige langspeler niet al te lang meer op zich zal laten wachten en dat het concept LV-426 verder uitgewerkt wordt in een stuk of 6 bijkomende songs. De basis is alvast aanwezig en laat absoluut het beste verhopen.

Tracklist:

  1. Acheron, Stream Of Woe
  2. Chestburst
  3. Delirium Trigger (Coheed And Cambria cover)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X