Alkerdeel - Slonk
label Consouling Sounds
80
Vanpevenaeyge Carly

Vier jaar na de release van zijn derde album Lede en midden in een wereldwijde dodelijke virusuitbraak, is België’s meest bijtende en smerige muzikale voorstel Alkerdeel terug met een nieuw album getiteld Slonk.

Live opgenomen in Boma Studio, Gent met Frederik Segers, gemasterd door Greg Chandler in Priory Studio, Birmingham, laat Slonk een meer sfeervolle kant van de band zien, maar laat je niet misleiden want het is ook hun meest agressieve album tot nu toe, met een wreedheid die alleen geëvenaard wordt door bands als Archgoat, Ildjarn en Mizmor.

Alkerdeel is een blackdoomband uit het meetjesland (regio rond het Oost-Vlaamse Eeklo) en naast hun eclectische en logge sound wordt er bovendien ook nog eens in het “Nederlands“ gezongen. Het Nederlands van het meetjesland wel te verstaan. Zo betekent de titel van het album Slonk, slim en doortast. Slonk is opgebouwd naar de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde en heeft, ondanks dat het maar 4 tracks telt, een speelduur van een 37 minuten.

Opener Vier (vuur) neemt met zijn ruim 13 minuten al een flink stuk van de totale speeltijd voor zijn rekening. Na een lange science-fiction-achtige intro barst het geweld los. Met een Wall of sound die we kennen van bands als Amenra en Lethvm. Zwaar, log en beukend. Eenmaal de rauwe schreeuwerige vocalen van frontman Pede erbij gevoegd wordt, krijgen we black metal en sludge metal die we van Alkerdeel gewend zijn en die door merg en been snijdt. Eirde (aarde) heeft de eer om het kortste nummer (maar 5.29 min) op Slonk te zijn. Maar dan wel zo’n vijf minuten lang beuken. Met een gitaarmelodie die doorheen het volledige nummer zit verweven.

Zop (water) heeft een meer punkachtige invloed in combinatie met black metal komt het over als een aanstormende goederentrein. Met de nodige tempowisselingen die staan voor het optrekken en afremmen van deze logge treinconstructie. Afsluiter Trok (wind) trek nog eens alle registers open waardoor we een mooi en chaotisch staaltje van sludge metal krijgen. Om dan abrupt te stoppen en te verdwijnen met de even psychedelische geluiden waar we 37 minuten geleden ook met begonnen zijn.

Voor wie deze band al kende, zal Slonk zeker geen probleem zijn en zal deze met open armen ontvangen. Voor wie Alkerdeel nog moet ontdekken, stel u voor: rauwe black metal gecombineerd met sludge en een ijswekkende verscheurende stem er boven op.

Tracklist:

  1. Vier
  2. Eirde
  3. Zop
  4. Trok

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X